Ode Bakajoko: Milan za spas karijere, Čelsi ništa neće izgubiti

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.08.18. | 14:05

Prvo pozajmica od 5.000.000, pa mogućnost otkupa za dodatnih 35.000.000 evra

Možda ovo i ne bude tako loš prelazni rok za Milan kako se činilo pre samo nekoliko sedmica. Stigli su Matija Kaldara i Gonazalo Iguain, pre njih golman Pepe Reina, kupljen je hrvatski vezista Alen Halilović, a sad dobija Đenaro Gatuzo malo mišića na sredini terena u liku – Tjemuea Bakajoka!

Rosoneri su se dogovorili sa čelnicima Čelsija da pozajme Francuza na godinu dana. To zadovoljstvo platiće svega 5.000.000 evra. U ugovoru je opcija o mogućnosti otkupa, ukoliko Italijani budu želeli – i imali novca – po ceni od dodatnih 35.000.000 evra. Na taj način Milan bi dobio igrača kakvog Gatuzo odavno traži i trajni oslonac na sredini terena, Bakajoko bi spasao karijeru, dok bi Čelsi – pod uslovom da protekne sve po planu – izvukao novac uložen u njegov potpis, jer ga je prošlog leta platio Monaku ravno 40.000.000 evra.

Izabrane vesti

Bakajoko bi do kraja dana trebalo da doputuje u Milano. Lekarski pregledi su zakazani za ponedeljak, posle toga sledi zvanična promocija, a pod uslovom da papirologija bude sređena na vreme, postoji mogućnost da debituje već na otvaranju Serije A, naredne nedelje na „San Siru“, protiv Đenove.

Kod Antonija Kontea prošle sezone skupio je Bakajoko čak 43 utakmice u svim takmičenjima. Nije baš oduševio, a da na Stamford bridžu na njega ne računaju, iako je ugovorom vezan do juna 2022. postalo je jasno dolaskom Mauricija Sarija za trenera i angažovanjem Matea Kovačića iz Reala, što se potvrdilo u uvodnom meču sezone kad 24-godišnji Francuz nije bio čak ni na klupi za rezerve na gostovanju Hadersfildu.

FOTO: Action images


tagovi

ČelsiTjemue BakajokoLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara