""
""

Okon se pridružio Verlajnu u Manoru

Vreme čitanja: 1min | sre. 10.08.16. | 15:35

Estaban Okon, DTM as Mercedesa, i priznati F1 test vozač Renoa konačno je dobio priliku da se takmiči u najbržem cirkusu

Iz Manor Rejsing tima jutros je stigla zvanična informacija u kojoj se navodi da će počev od trke u Belgiji doći do promene u takmičaskoj postavi. Estaban Okon je novo lice u timu u kome će nastupati u tandemu sa Paskalom Verlajnom.

Izabrane vesti

Tim očekuje da će Okon uspeti da pronađe način da za unapređenje takmičarskih rezultata na preostalih devet trka do kraja šampionata.

Okon je u prvom delu sezone radio kao rezervni vozač Reno Sport F1 tima, ali kao i takmičar Mercedes AMG ekipe u DTM šampionatu turing automobila. Interesantno je da je Okon 2014. bio šampion F3 serije. To nije ujedno i njegov konačan domet, jer je 2015. bio najuspešniji u GP3 seriji.
Novi vozač dobio je mesto u ekipi pošto je odlučeno da Rio Harjanto nije takmičar koji pokazuje zadovoljavajuće rezultate. Navodi se da on od trenutka stupanja u tim nije pokazao napredak koji ukazuje da će u budućnosti moći da zabeleži značajniji rezultat.
„Verujemo da će nam dolazak Estebana u tim pomoći u takmičenju sa direktnim konkurentima u nastavku sezone“, kratko je prokomentarisao Okonov potpis novog ugovora Dejv Rajan, šef tima Manora.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Paskal VerlajnManorFormula 1Estaban Okon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara