""
""

Ðoković: Čast mi je što sam uz Agasija i Lendla

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.02.15. | 12:05

I ESPN hvalio našeg tenisera, iz američke medijske kuće ističu da je zasenio Superboul

Prvi teniser sveta Novak Ðoković izjavio je u intervjuu za Si-En-En da mu je čast što se sa osam grend slem titula izjednačio sa legendama kao što su Andre Agasi i Ivan Lendl.
"Ne osećam da sam jedan od najvećih tenisera, iako je laskavo biti u društvu tenisera koji su osvojili osam grend slem titula. Legende kao što su Andre Agasi i Ivan Lendl ostavile su veliki trag u istoriji tenisa i velika je privilegija biti u njihovom društvu", rekao je Ðoković.

Prvi teniser Srbije ocenio je da svako ima pravo da iznese mišljenje, kada ga je novinar pitao da prokomentariše spekulacije britanskih medija da je glumio povredu tokom finala Australijan Opena sa Endijem Marejem.
"Šta na to da kažem. Svi imaju pravo da javno iznesu svoje mišljenje i spekulišu o raznim stvarima. Sve što sam imao da kažem, rekao sam juče na konferenciji za novinare. Ako sam time zadovoljio njihovu potrebu da znaju šta se dešavalo, dobro je. Ako nisam, žao mi je zbog toga", rekao je.

Izabrane vesti

Komentator ESPN-a inspirisan je petom titulom u Melburnu i ocenio je da je srpski teniser još jednom dokazao svoju veličinu i time zasenio i Superboul, koji je po njemu nepravedno "zauzeo" američke naslovne strane.
"Zaboravite Kerola i Beličika, Šermana i Revisa. Sportista o kome treba da pričate je Novak Ðoković. Ne samo što je ponovo pokazao da je najbolji teniser sveta, već zbog mnogo više stvari od toga", poručio je američkoj sportskoj javnosti novinar Džim Kepl.

On je ocenio da je Ðoković miran i fokusiran sportista na terenu, a inteligentan, duhovit i velikodušan van njega.
"Novak u Melburnu deli novinarima čokolade na konferencijama za medije. Koji to drugi sportista radi, da nije možda Maršon Linč?". zapitao je komentaror ESPN-a.

On je naglasio da Ðoković ne zaslužuje da bude u senci legendarnog američkog kvoterbeka Toma Brejdija, inače dirigenta pobede Nju Ingland Petriotsa u ovogodišnjem Superboulu.
"Ðoković zna više jezika (nemački, engleski, italijanski i francuski), a Kineze je pozdravljao na njihovom jeziku dok je delio cokoladice sa 'Nji hao' (hvala na mandarinskom prim.aut.)", podseća Kepl.

Ovaj novinar je dodao da je Ðoković odrastao u bombardovanoj Srbiji kao i da je trenirao u praznom bazenu.
"I u takvim uslovima on je postao najbolji teniser sveta", naglašava autor.

(FOTO: Action images)


tagovi

SrbijaNovak ĐokovićEvropaESPNcnnAustralijan open 2015

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara