"Novak Đoković"
"Novak Đoković"

Đoković u osmini finala Vimbldona i nazad među Top 3 na ATP listi

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.07.17. | 19:00

Pobedom nad Gulbisom naš teniski superstar preskočio Vavrinku na svetskoj lestvici. Naredni protivnik Manarino

Novak ĐokovićNovak Đoković je uspeo da se pomeri korak dalje nego na prošlom Vimbldonu kada je u trećem kolu šokantno kući poslao Amerikanac Sem Kveri. Ovaj put pred našim asom nije bio toliko raspoloženi protivnik, a i Novak je (uglavnom) bio na svom nivou tako da je slavio sa 6:4, 6:1 i 7:6 (2).

Istina, ne od samog početka susreta kada se činilo da bi Ernests Gulbis mogao da nap/avi ozbiljne probleme trenutno četvrtom reketu sveta. Iskusni Letonac, stari Đokovićev poznanik još iz akademije Nikija Pilića, brzo je došao do brejka i sve do rezultata 4:3 u prvom setu delovao veomo ozbiljna.

Izabrane vesti

A onda se javila njegova stara boljka, to jest psihička nestabilnost, "pogurana" uz pomoć samog Novaka koji je krenuo sve da vraća što bi ovaj odservirao i došlo je do preloma. Letonac se od tada nije video sve do šestog gema drugog seta kada je konačno prekinuo neverovatan niz Beograđanina od devet osvojenih gemova.

Na početku trećeg seta, nakon masaže Letonac se oporavio i vratio egal u meču. Iako nije mogao igrom u polju da se meri sa Đokovićem, snažnim, preciznim srevisima nije davao našem asu da doše do gema na njegov srevis, tako da je pobednik rešen u taj-brejku.

"U odnosu na prethodni meč bio sam mnogo fokusiraniji. Gulbis je uvek veliki izazov, pre svega zbog moćnog servisa.  Kada sam osvojio devet gemova zaredom to mi je dalo samopouzdanja. Moj sledeći protivnik Manarino je veoma nezgodan igrač na travi, tako da ću morati da mu se prilagodim i da ponovim rezultat iz prošle godine kada sam ga baš ovde savladao", izjavio je Đoković.

Ovim trijumfom naš as je (za sada nezvanično) napredovao za jedno mesto na ATP listi preskočivši Stena Vavrinku koji je završio učešće već u prvom kolu. Postoji mogućnost da se Novak vrati čak i na lidersku poziciju, ali za to mu je potrebno da uzme titulu u Londonu, ali i da Endi Mari i Rafa Nadal ispadnu pre polufinala.

 

Svejedno, protivnik našem najboljem sportisti svih vremena u osmini finala je Francus Adrijan Manarino koji je nakon pet setova velike borbe bio boji od poznatijeg sunarodnika Gaela Monfisa.

(foto: Action Images)


tagovi

Ernests GulbisEvropaLetonijaNovak ĐokovićSrbijaVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara