""
""

Đordi Bertomeu zvao Partizan na sastanak Evrolige

Vreme čitanja: 1min | čet. 25.02.16. | 16:13

Crno-beli putuju u Barselonu 14. marta

Košarkaški klub Partizan dobio je poziv prvog čoveka Evrolige da prisustvuje zvaničnom sastanku radne grupe, zakazanog za 14. mart u Barseloni, nezvanično saznaje MOZZART Sport.

Izabrane vesti

Kako se može čuti, cilj predstojećeg okupljanja jeste da se predstave zaključci različitih predloga i vizija novog sistema takmičenja u Evroligi i Evrokupu, koji bi na snagu trebalo da stupe već od naredne sezone. Na razgovore u srce Katalonije će u odsustvu predsednika kluba iz Humske 1, Nikole Pekovića, otići potpredsednik crno-belih Miroslav Berić

Podsetimo, ne tako davno Berić je javnosti otkrio da je obavio informativni razgovor sa prvim čovekom Bertomeuom i u istom obraćanju potvrdio da je vodećeg emisara elitnog takmičenja interesovao put finansijskog oporavka Parnog valjka. Tada je čak bilo priče i o tome da bi Partizan trebalo da dobije višegodišnju licencu, a u međuvremenu kroz kuloare kružile su priče o tome da je i FIBA uputila poziv nedavnom finalisti Kupa Radivoja Koraća da učestvuje u prvom izdanju Lige šampiona, koja će krenuti već od 20. oktobra.

Iako nema nikakvih potvrda, ne isključuje se da bi moglo da bude i razgovora o tome da Partizan bude učesnik evropskih takmičenja pod okriljem Evrolige, čime bi se praktično nastavio rat dve organizacije, ULEB i FIBA, za prevlast na košarkaškom tržištu u nameri da se obezbedi što veći broj potpisa. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaFK PartizanNikola PekovićMiroslav BerićJadranska ligaEvroligaĐordi Bertomeu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara