""
""

Đorđević starter posle tri meseca, na leto rastanak! Lacio ima tri opcije...

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.05.17. | 14:54

Rimljani ne vide srpskog napadača u planovima za narednu sezonu

Filip Đorđević će se narednog vikenda naći u startnoj postavi Lacija, prvi put posle tri meseca. Međutim, nije reč o nekoj novoj vrsti poverenja Simeonea Inzagija u srpskog napadača, već u kalkulisanju italijanskog stručnjaka.

Izabrane vesti

Inzagi će protiv Fiorentine izvesti na teren kombinovani tim jer ga naredne srede očekuje daleko važniji meč - finale Kupa Italije protiv Juventusa na Olimpiku. Jedinstvena prilika za Lacijale da osvoje trofej. Zato Inzagi želi da odmori neke ključne igrače poput Ćira Imobilea koji je iz prve postave istisnuo Đorđevića i profilisao se kao udarna napadačka igla Inzagijevog tima.

Đorđević je ove sezone dobijao šansu na kašičicu. Upisao je samo 385 minuta u Seriji A, nijedan meč nije proveio svih 90 minuta na terenu, samo tri puta je počeo u startnoj postavi, a 13 puta je ušao sa klupe. U Kupu Italije je igrao samo na jednom meču. Ukupno je u svim takmičenjima dao jedan gol. Jasno je da Inzagi ne računa ozbiljno na njega, a izgleda da su i u klubu istog mišljenja.

Iako Đorđević ima ugovor do 2018. godine, Lacio će pokušati da ga proda narednog leta. Zimus su se za Srbina interesovali Mildzbro, neki francuski klubovi, Đenova, Peskara, Bolonja, Valensija, ali on nije hteo da napušta Lacio. Sa platom od 1.200.000 evra je preveliko opterećenje za budžete prosečnih italijanskih klubova, pa je verovatnija opcija da će promeniti i ligu pored kluba.

Lacio već traži zamenu za Đorđevića, tačnije još jednog klasičnog golgetera koji će rastereti Imobilea u sledećoj sezoni kada Rimljane očekuje i igranje u Evropi. Rimski klub je označio tri mete. Najveća želja je sjajni Francuz Sebastijan Ale iz Utrehta, a pored njega su u igri još Andrea Petanja iz Atalante i mladi Turčin Enes Unal koji igra u Tventeu kao pozajmljen igrač Mančester Sitija.

(FOTO: Action images)


tagovi

enes unalEvropaFilip ĐorđevićItalijaLacioSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara