Orlovi, oprez, Australija nije za potcenjivanje

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.09.18. | 12:50

​Posle očekivanih pobeda protiv afričkih selekcija Kameruna i Tunisa, srpski odbojkaši favoriti i protiv Kengura, koji su namučili našu selekciju u Ligi nacija ove godine

Izabranici Nikole Grbića solidno guraju na Svetskom prvenstvu, ali čini se da naši odbojkaši mogu mnogo bolje. Posle boda protiv Amerikanaca, propuštenog vođstva od 2:1 u setovima, očekivano su izvojevane dve pobede protiv afričkih selekcija, Kameruna i Tunisa. Pred meč poslednjeg kola Grupe C u Bariju protiv Rusije, evropskog šampiona i pobednika Lige nacija, Srbiju danas očekuje neugodna Australija.

Poslednjih godina, Oziji napreduju krupnim koracima. Ove godine u Ligi nacija pobeđivali su i Italiju i Nemačku, a dobro su namučili i naše odbojkaše. Bilo je 3:2 za Srbiju, koja je posle sigurnih 2:0 morala da igra pet setova ne bi li slomila otpor Kengura. Ove dve selekcije sastale su se sedam puta, a naša reprezentacija vodi 6:1. Jedini poraz doživljen je u Svetskoj ligi 2015. godine kada je bilo 3:2 za Australijance.

Izabrane vesti

Da su Oziji sve bolji pokazuje i duel sa jedinom neporaženom selekcijom u Grupi C, SAD. Namučili su odbojkaši Australiju u Bariju velesilu, uzeli dva seta i pokazali da nisu za potcenjivanje. Na prethodna dva meča, naš selektor je pokušavao da razigra što više igrača jer zna da ono pravo tek predstoji.
Za nas je sada svaki sledeći meč finale jer nas očekuje mnogo teških duela do kraja šampionata“, rekao je Grbić.

Prethodnog dana dogodila su se i prvo, veliko iznenađenje na Svetskom prvenstvu. Holandija je pobedila Brazil, pa sada Francuzi opet imaju priliku da osvoje pol poziciju u B grupi posle poraza od Karioka u pet setova. Ono što je najvažnije za Trikolore da je povreda Ervina Ngapeta prošlost i da će do kraja prvenstva jedan od najboljih odbojkaša planete da bude najjači adut Francuske.

Amerikanci su u velikom derbiju pobedili Ruse i sada im je otvoren put ka prvom mestu pred narednu fazu takmičenja, koji će biti pravo „čistilište“ jer od 16 reprezentacija čak 10 otpadaju. Finska i Belgija ne bi trebalo da imaju problema da ostvare sigurne pobede protiv autsajdera Portorika i Japana, dok je domaćin Bugarska u Varni veliki favorit protiv Kube, koja je na SP stigla sa mladim snagama.

SP – 4. KOLO

Nedelja

GRUPA A (FIRENCA, ITALIJA)

17.00: (3,20) Japan – Belgija (1,30)
21.15: (10,90) Dominikanska Republika - Italija (1,01)

GRUPA B (RUSE, BUGARSKA)

16.00: (1,75) Kina – Egipat (1,95)
19.30: (5,80) Holandija - Francuska (1,10)

GRUPA C (BARI, ITALIJA)

17.00: (10,90) Kamerun – SAD (1,01)
20.30: (1,12) Srbija - Australija (5,30)

GRUPA D (VARNA, ITALIJA)

16.00: (7,70) Portoriko – Finska (1,05)
19.40: (7,70) Kuba - Bugarska (1,05)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Star Sport


tagovi

SP u odbojciMuška odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara