Ovo je decenija u kojoj je Siti klub broj jedan u Mančesteru (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.11.18. | 19:19

Gvardiolina lekcija Murinju

Decenijama je Mančesterom dominirao Junajted i zbijao šale na tračun „malog komšije“... Ali u ovoj deceniji su se stvari promenile. U ovoj deceniji, gradom Mančesterom gazduje Siti. Danas je Junajted potpuno inferioran - i ako klub, i kao tim - u odnosu na Građene.

U mančesterskom derbiju, Siti je očitao još jednu lekciju Junajtedu i pobedom od 3:1 sačuvao prvo mesto sa dva boda više u odnosu na Liverpul i četiri više u odnosu na Čelsi koji je kiksnuo protiv Evertona. Junajted danas nije uspeo da se izvuće kao nedavno protiv Juventusa ili kao prošle sezone kada je pobedio posle čudesnog preokreta i Sitijevog vođstva od 2:0...

Izabrane vesti

Gvardiolin tim igra daleko bolji fudbal od Murinjovog i danas je to došlo na naplatu.  Iz sjajnih akcija su Građani dolazili do šansi i golova, dominirali, držali rivala u šaci, a Junajted nije uspeo da se vrati u život ni posle penala koji je bio tračak nade.

Murinjo je ostavio Matu, Sančeza i Lukakua na klupi, krenuo sa defanizvnijom varijantom, ali mu to nije pomoglo. Gvardiola je izveo ultraofanzivan tim sa Vokerom i Mendijem po bokovima, dvojicom Silvi, Marezom, Sterlingom i Aguerom u ofanzivi. Od Pepove „lake konjice“ nije bilo odbrane za Murinjove „teškaše“ Smolinga, Linedelefa, Matića, Felainija...

Siti je krenuo svi silama u napad, kombinovao pasove, opsedao kazneni prostor rivala i posle samo 12 minuta došao do zasluženog vođstva. U klasičnom Stiijevom stilu... Dvojica Silvi i Sterling su izveli brzopoteznu akciju koju je Španac krunisao golom.

Nastavili su Građani da dominiraju i drže loptu, Junajted je bio potpuno bezopasan. Bila je to igra mačke i miša. U istom stilu se nastavilo i drugo poluvreme. Tek što je krenulo, Aguero je zadao još jedan fatalan udarac Crvenim đavolima. Argentinac je odigrao dupli pas sa Marezom kojim je izbacio celu odbranu Junajteda i potom rutinski matirao De Heu.

Murinjo je regaovo tek posle sat vremena igre i uvelo Lukakua. Belgijanac mu je vratio posle samo 30 sekundi na terenu i iznudio penal posle pogrešne procene Edersona, a Marsijal je bio siguran sa bele tačke.

Međutim, gol nije ništa značio niti je promenio sliku na terenu. Siti je nastavio da drži loptu i da dominira. Murinjo je uveo Matu i Sančeza kao poslednja oružja, ali nije promenio tešku situaciju u kojoj je Junajted bio. Bilo je očigledno da će Siti pre postići treći, nego Junajted drugi gol.

To se i desilo. Još jedna klasična Sitijeva akcija i divna asistencija Mareza za Gundogana koji je izmakao pažnji Matića i sa peterca presudio gradskom rivalu.

ENGLESKA 1 - 12. kolo

Subota

Kardif - Brajton 2:1 (1:1)
/Paterson 28, Bamba 90 - Dank 6/

Sautempton - Votford 1:1 (1:0)
/Gabijadini 20 - Holebas 8/

Lester - Barnli 0:0

Njukasl - Bornmut  2:1 (2:1)
/Rondon 7, 40 - Lerma 45+6/

Hadersfild - Vest Hem 1:1 (1:0)
/Pričard 6 - Anderson 75/

Kristal Palas - Totenhem 0:1 (0:0)
/Fojt 66/

Nedelja

Liverpul – Fulam 2:0 (1:0)
/Salah 41, Šaćiri 53/

Čelsi - Everton 0:0

Mančester Siti - Mančester Junajted 3:1 (1:0)
/David Silva 12, Aguero 48, Gundogan 86 - Marsijal 58 penal/

Arsenal  - Vulverhempton  1:1 (0:1)
/Mhitarjan 86 - Kavalijero 13/

***Kvote su podložne promenama

(FOTO: reuters)


tagovi

Rijad MarezSerhio AgueroDavid SilvaIlkaj GundoganRomelu Lukaku

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara