"Toni Pjulis"
"Toni Pjulis"

Panika na Selhurst Parku: Toni Pjulis napustio Kristal Palas!

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.08.14. | 10:40

Ko će sada da ih spasi ispadanja?

Toni PjulisŠok na Selhurst Parku baš uoči početka nove sezone u Premijer ligi – Toni Pjulis, čovek koji je protekle sezone izdigao Kristal Palas iz pepela, napustio je mesto trenera tima sa juga Londona!

Doduše, nije da se takav rasplet nije mogao predvideti s obzirom na to da Pjulis nije krio nezadovoljstvo zbog pasivnog ponašanja jednog od vlasnika kluba Stiva Periša na tržištu. Zvanično, rastanak je posledica "međusobnog sporazuma", ali bi verovatno prikladniji izraz bio "međusobne netrpeljivosti".

Izabrane vesti

Britanski mediji spekulišu da bi novi trener  mogao da bude Malki Mekej, koji je ranije u Kardifu sarađivao sa sportskim direktorom Palasa Ijanom Mudijem. Pominju se i Stiv Klark i Nil Lenon.

Pjulis je, inače, Palas preuzeo krajem novembra dok je tim tavorio na začelju Premijer lige, samo da bi potpuno eksplodirao pod njegovim vođstvom i sezonu završio na 11. mestu na tabeli što je bio najveći klupski uspeh u prvenstvu još od 1992. Navijači će zauvek pamtiti povratak posle 0:3 protiv Liverpula za remi koji će odlučiti šampionsku trku, te pobedu od 1:0 nad Čelsijem.

Ali, možda je bilo i previše dobro da bi trajalo?

U Kristal Palasu Pjulis se nije mnogo pitao kod transfera, pa su tokom leta na Selhurst stigli samo Martin Keli (Liverpul), Frejzer Kembel (900.000 funti, Kardif Siti), Bred Hangeland (bez obeštećenja, Fulam) i Kris Ketings (bez obeštećenja, Blekpul). Primanja igrača pritom su u Palasu ograničena na maksimum 40.000 funti nedeljno, pa su Pjulisa odbili Stiven Kolker (iz Kardifa otišao u KPR) i Gilfi Sigurdson (vratio se iz Totenhema u Svonsi).

Perišev stav je takav da su klupske finansije na prvom mestu zbog čega insistira na većem broju igrača iz omladinskog pogona. Pjulis je, pak, želeo da napravi iskorak, pa je rastanak bio neminovan.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Toni PjulisPremijer ligaKristal PalasEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara