Pariz čeka Aldervajrelda! Spremna plata od 12.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.04.18. | 09:55

Mančester junajted takođe spremno čeka priliku da napadne

Pari Sen Žermen u novom ruhu. Nije vest zbog koje se zemlja trese, nije neka ni novost da će pariski klub dobiti novi izgled od leta, ali je sve izglednije da će na Parku prinčeva biti prometno

Enigma Nejmar muči i tek će mučiti klupsku upravu, dok se o odlascima Edinsona Kavanija, Adrijena Rabioa i Havijera Pastorea dosta se priča poslednjih dana. Pre svega jer kritičari veruju da najefikasniji strelac u istoriji kluba i jedan od najboljih igrača poslednjih meseci ne zaslužuju da budu na listi za odstrel, dok je budućnost argentinskog kreativnog veziste odavno van Pariza. 

Izabrane vesti

Dok se kroje završne liste onih koji će iz Pariza otići, sada se sve glasnije priča o tome ko bi mogao da pojača redove verovatno novog francuskog šampiona. Mnogo imena je u igri (kako i ne bi kada imate beskonačan budžet), ali jedno koje se zasad najviše izdvojilo je - Tobi Aldervajreld

Belgijski univerzalac na pragu je odluke da napusti Totenhem na leto pošto su pregovori sa klubom oko novog ugovora - propali. Ne jednom, već dva puta. Razlog tome je što Aldervajreld traži apsolutno najveću platu ne samo u sadašnjoj postavi, već i u klupskoj istoriji! Radi se o nedeljnoj plati od čak 230.000 evra, što je duplo više od onoga što zarađuju Hari Kejn i Ugo Loris - po 115.000 evropskih novčanica! Odnosno, gotovo tri puta više od onoga što sada dobija na bankovni račun - oko 85.000 evra.

Istina, Totenhem je spreman da Kejnu ponudi baš novac koji Aldervajreld traži za sebe, ali je poznato da Pevci ne izdvajaju toliki novac zaplate igrača - nikad. Kejn je, doduše, to zaslužio.

Na sve to - Aldervajreld od Totenhema traži petogodišnji ugovor, što klub nije spreman da ispuni pošto će od 2019. Belgijanac ući u četvrtu deceniju života.

Totenhem možda ne želi da ispuni zahteve svog štopera, ali Pari Sen Žermen - hoće! I petogodišnji ugovor i da njegova vrednost bude 230.000 evra sedmično, što na godišnjem nivou iznosi 12.000.000 evra!

Navodno, Maurisio Poketino je već poručio prvom čoveku Totenhema Danijelu Leviju da je Aldervajreld slobodan ukoliko neće da prihvati nove uslove saradnje.

Aldervajreld bi u PSŽ mogao da stigne kako bi pojačao konkurenciju koju sada čine kapiten Tijago Silva, njegov sunarodnik Markinjos i mladi Presnel Kimpembe, koga Unaj Emeri sve više forsira. Doduše, mogao bi da bude i Markinjosov zamenik, pošto se šuška da bi Brazilac na leto mogao čak i u Real, ukoliko se stvore svi uslovi.

Sve karte su otvorene. 

Foto: Action Images


tagovi

Tobi Alderveireld

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara