""
""

Partizan ubacio stotku i dobio novu opciju pod košem - Tanaskovića!

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.05.17. | 21:14

Luković dominirao, Andrić i Marinković rešetali, ali najveća novost je sjajna partija mladog krilnog centra

Očekivano. Rutinski. Partizan je zabeležio i desetu pobedu u MOZZART Superligi Srbije pošto je u Pioniru savladao fenjeraša Spartak iz Subotice kojem je to bio deseti poraz u 11 utakmica - 100:80. Ipak, čini se da je najveći dobitak Partizana to što je trener Džikić ukazao veće poverenje mlađim naraštajima i dobio Nikolu Tanaskovića kao novu opciju pod košem za naredni period.

Izabrane vesti

Nijednog trenutka pobeda crno-belih nije dolazila u obzir, niti je u bilo kojem trenutku izgledalo da autsajderi iz Subotice mogu da zakomplikuju život domaćinu. U takvom odnosu snaga, Aleksandar Džikić je iskoristio situaciju sa ravnomerno raspodeli minutažu, odmori neke ključne igrače i pruži šansu mlađim igračima. Svih desetorica košarkaša Partizana koji su igrali, upisali su se u listu strelaca.

Da će ovo biti igra mačke i miša, videlo se još u prvoj četvrtini kada je Uroš Luković imao šou. Partizan je prvu deonicu igre dobio sa 27:15, a Luković je dao čak 14 od 17 poena Partizana i bio nerešiva enigma za Subotičane koji nisu uspevali da ga isteraju iz reketa.

Gde je stao Luković, nastavili su Andrić i Marinković koji su sjajno gađali van linije 6,57. Partizanovi bekovi su trojkama zasuli koš Spartaka i povisili razliku na 20 i kusur poena. Andrić je trojke gađao 3/6, a Marinković sjajnih 4/5.

Osim što su se raspucala dvojica šutera, meč sa Subotičanima je poslužio treneru Džikića da pruži veću minutažu dvojici mladih igrača koji su prošle sezone doneli Partizanu titulu omladinskog prvaka Srbije. Sloba Jovanović i Nikola Tanasković su upisali prve poene u MOZZART Superligi ove sezone.

Tanaskoviću je ovo bio debi u prvenstvu i za 18 minuta je dao osam poena i imao čak 15 skokova čime je pokazao da je spreman za bitniju ulogu u Partizanu. Jovanović je za 12 minuta upisao četiri poena.

Luković je završio meč sa 20 poena kao najefikasniji. marinković je dodao 16, Andrić 12, a Birčević i Majstorović po 10. Kesar i Tresač su na drugoj strani ubacili po 19 poena.

Partizan ostaje na drugom mestu na tabeli sa istim brojem pobeda, ali i lošijim međusobnim skorom od Crvene zvezde. 

(FOTO: Star sport)


tagovi

FK PartizanNikola Tanasković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara