""
""

Pepeov broj i Jerove kopačke - Dolazi vreme Hesusa Valjeha

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.07.17. | 14:48

Mladi reprezentativac Španije posle dve godine igranja na pozajmicama, dobiće šansu da zaigra u prvom timu Reala

Mali je spreman! Šampion Evrope, madridski Real vratio je talentovanog Hesusa Valjeha sa pozajmice iz frankfurtskog Ajntrahta. I ne samo to. Ovaj 20-godišnji defanzivac na sebe je preuzeo priličan teret odlukom da ponese broj tri koji je prethodnih 10 godina koristio ratoborni Portugalac Pepe.

Izabrane vesti

Španski mediji, barem onaj deo naklonjeniji kraljevskom, klubu Valjeha je već počeo da naziva novim Fernandom Jerom. A dobro se zna kakvo mesto zauzima Jero u istoriji najvećeg fudbalskog kluba na svetu. Reklo bi se, da mu ni taj nadimak baš neće mnogo pomoći. Mada, ako je zaista toliko dobar, nema sumnje da će uspeti.

A koliko je kvalitetan mogli su da se uvere ljubitelji fudbala u Nemačkoj, pre svega navijači Ajntrahta iz Frankfurta za koji je odigrao 25 utakmica i postigao jedan gol.

Drugi dokaz mogućnosti ovog mladića su dobre partije u dresu mlade reprezentacije Španije, ali na njegovu žalost, nije uspeo da se okiti šampionskom titulom.

Ovaj momak je prošao omladinsku školu Saragose, a Real ga je platio prilično pre dve godine jer je morao da izdvoji oko 6.000.000 evra. Odmah ga je kraljevski klub vratio na pozajmicu u bivši klub, pa je godinu dana kasnije prosleđen u Frankfurt da se kali u Bundesligi.

Dakle, ovaj momak išao je korak po korak u prethodnom periodu, a sada je trener Zinedin Zidan očigledno video da u njemu ima igrača na kojeg može da računa u sezoni koja dolazi.

Naravno, pitanje je da li će mladi Valjeho baš odmah moći da se nametne u konkurenciji „zveri“ koje sada nose dres prvog tima Reala, ali je ovaj momak svakako zalog za budućnost kraljevskog kluba.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Real MadridPrimeraHesus ValjehoFernando Jero

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara