""
""

Pobeda Monaka, prvi gol Berbatova! Pogodio i Đorđević, ali Nant i dalje posti...

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.03.14. | 22:03

Tuluz od 0:2 do 3:2, Toivonen nastavio da rešeta...

Monako je najverovatnije izgubio trku za šampionsku titulu sa Pari Sen Žermenom, ali Kneževi su na odličnom putu da overe drugo mesto i samim tim direktan plasman u Ligu šampiona naredne godine. Ranijerijev tim je Sošo sa 2:1, pa sada trećeplasiranom Lilu beži čak deset bodova. Za razliku od Monaka Nant nije uspeo da slavi i prekine niz od osam utakmica bez trijumfa, međutim, Filip Đorđević je potvrdio da se vraća u golgetersku formu, pošto je uspeo da zatrese mrežu Ajačija.

Posle gola srpskog reprezentativca izgledalo je da će Nant uspeti da konačno upiše tri boda, pošto je u 76. minutu uspeo da preokrene na 2:1, ali domaći tim nije izdržao i u drugom minutu nadoknade gosti su stigli do gola vrednog boda.

Izabrane vesti

O tome koliko Đorđević ove sezonje znači Kanarincima najbolje opisuje informacija da je golom ili asistencijom učestvovao u postizanju više polovine pogodaka svog tima. Ovo mu je bio deseti gol, a uz to je zabeležio i četiri asistencije. Nažalost navijača Nanta pobede i dalje nema, a sada se već i predugo čeka, još od sredine januara...

Monako nije imao mnogo problema sa Sošoom, iako rezultat ne govori tako. Kneževi su vrlo brzo stekli dva gola viška pogocima Berbatova u šestom i Rodrigeza iz penala u 55. minutu, pa su mogli lagano da privedu utakmicu kraju. Treba istaći da je bugarskom napadaču i zimskom pojačanju tima sa stadiona Luj II ovo peta utakmica (ali prva od starta) u dresu novog kluba i prvi gol u šampionatu (ukupno drugi od dolaska u Francusku). 

Sošo jeste uspeo da smanji na 1:2 u finišu, ali je poslednje minute igrao s igračem manje, tako da nije uspeo da ozbiljnije zapreti.


Najzanimljviji meč večeri odigrali su Tuluz i Rems. Posle 35 minuta gosti su imali sigurnih 2:0, a onda su sve to uspeli da prospu za svega četiri minuta. U periodu od 75. do 79. minutu ekipa naših Veškovca, Ninkova i Spajića stigla je do 2:2, a onda u 88. minutu i do potpunog preokreta. Gol odluke delo je Ben Jedera. Ninkova zbog povrede nije bio u protokolu, dok su Spajić i Veškovac igrali od prvog do poslednjeg minuta.

Važna tri boda osvojio je i Valensijan. Ekipa trenera Džejkobsa savladala je Ren sa 2:1, iako su gosti preko fantastičnog Toivonena poveli u 48. minutu. Šveđaninu je ovo sedmi meč za novi tim i već peti pogodak. Golove za domaćina postigli su Dosevi i Majed iz penala...

LIGA 1 – 28. KOLO:

Petak:
Marselj – Nica 0:1 (0:0)
/Ejserik 66/

Subota:

Bastija – PSŽ 0:3 (0:2)
/Ibrahimović 6, Laveci 19, 88/

Gengan – Evijan 0:1 (0:0)
/Kambon 49/

Monako – Sošo 2:1 (1:0)
/Berbatov 6, Rodrigez 55pen - Butin 83/

Nant – Ajačio 2:2 (1:1)
/Gakpe 8, Đorđević 76 - Mostefa 5, Dijara 90+2/

Tuluz – Rems 3:2 (0:2)
/Orije 75, Ben Basat 79, Ben Jeder 88 - Krišovijak 22pen, De Previl 35/

Valensijan - Ren 2:1 (0:0)
/Dosevi 54, Majed 76pen - Toivonen 48/

Nedelja:
14.00 Lil – Monpelje
17.00 Lorijan - Sent Etjen
21.00 Bordo - Olimpik Lion

(FOTO: Action Images)


tagovi

SošoNantMonakoFrancuska Liga 1FrancuskaLiga 1EvijanAjačioEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara