"Niklas Bendtner"
"Niklas Bendtner"

Poraz koji ne boli - Rozenborg je šampion!

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.11.17. | 22:19

Davljenik Alesund preokrenuo duel sa prvakom, koji je izgleda previše slavio poraz Moldea

Niklas Bendtner

Titula ne menja vlasnika. Trondhajm je još juče počeo da slavi 25. pehar namenjen šampionu Norveške, pošto je poraz Moldea dva kola pre kraj označio kraj trke i učinio finiš prvenstva potpuno nekompetitivnim. Izgleda da su igrači Rozenborga previše slavili, pa u poslednjem duelu 28. runde nisu bili na visini zadatka. Bolji je bio davljenik Alesund - 2:1 (0:0).

Izabrane vesti

Od dolaska Karea Ingebritsena leta 2014. Brdo ruža niko ne može da skine sa trona. Ove sezone Rozenborg nije bio tako efikasan kao u prethodne dve sezone, ali ofanzivni triling Niklas Bendtner, Milan Jevtović i Matijas Vilhjalmson je ispunio očekivanja. Danac je do sada 17 puta pogađao metu i trenutno je prvi strelac lige, Srbin na kontu ima devet golova, a Islanđanin sedam. Defanziva je bila na još boljem nivou, pošto je u 28 mečeva kapitulirala 19 puta.

Dva pogotka primila je u večerašnjem okršaju sa Alesundom, koji teoretski još može do sigurne luke. Ipak, najrealnije je da se bori za baraž za opstanak sa Sogndalom. Upravo je taj motiv bio jači od šampiona, pa je domaćin ostvario prvu pobedu još od kraja juna. Od tada je odigrao 13 ligaških mečeva i osvojio tek četiri boda. Rozenborg je došao do prednosti golom Bendtnera sa bele tačke u 55. minutu, a potom je Alesund preokrenuo golovima Mosa i Gjasija u 68. i 74. minutu.

NORVEŠKA 1 - 28. KOLO

Petak
Sandefjord - Valerenga 2:0 (1:0)

Subota
Molde - Kristijansund 0:1 (0:0)

Nedelja
Bran - Lilestrem 2:0 (1:0)
Haugesund - Stromsgodset 1:3 (1:1)
Od - Stabek 0:5 (0:4)
Sogndal - Tromso 0:2 (0:1)
Viking - Sarpsborg 2:1 (1:1)
Alesund - Rozenborg 2:1 (0:0)

(FOTO: Action Images)


tagovi

AlesundEvropaMilan JevtovićNiklas BendtnerNorveškaRozenborgsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara