Poslednji bastion Sitijevog uzdizanja polako odlazi...

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.07.18. | 11:45

Ima još vremena dok se to zaista i ne dogodi...

Bezmalo deset punih godina prošlo je od dana kada je prebogati arapski šeik Kaldun Kalifa al Mubarak zajedno sa svojom svitom postao vlasnik Mančester Sitija i tako okrenuo istoriju kluba sa severa Ostrva. Od tada su se u klub slili silni milioni, ujedno je i otvoren Sitijev beskonačni račun na transfer pijaci koji i danas važi.

Bilo je u prvim godinama šoping ludila mnogih promašaja, od Robinja i Žoa, do Adama Džonsona i Emanuela Adebajora, ali su u to vreme dovođeni i oni koji su ispisali istoriju kluba. Poput Pabla Zabalete, Džejmsa Milnera, Aleksandra Kolarova, Jaje Turea...

Izabrane vesti

Doduše, zbog kupovne moći i česte promene trenera filozofije u Sitiju su se često menjale, samim tim i igrači. Jedan od onih koji je, ipak, opstao najviše je – David Silva.

Stigao je leta 2010. godine iz Valensije za tadašnjih 29.000.000 evra, a osam leta kasnije ispostaviće se da je uz Serhija Aguera daleko najveći pogodak u klupskoj istoriji.

Sada jedan od poslednjih bastiona tog velikog Sitijevog uspona najavio je odlazak po isteku ugovora.
“Kada mi se bude završio ugovor sa Sitijem, imaću 34 godine i biće vreme da okrenem novi list, da se posvetim nekom drugom izazovu. Ne znam gde će biti, ali neću igrati za neki drugi klub u Engleskoj. Prošlo je osam godina, osam uspešnih godina i igrali smo vrlo atraktivan fudbal“, rekao je Silva.

Silvin aktuelni ugovor sa Sitijem važi do juna 2020. godine.

U dosadašnjoj karijeri u Sitiju odigrao je 346 utakmica i postigao 61 pogodak. Sa Sitijem je osvojio tri Premijer lige, FA kup, tri Liga kupa i jedan Komjuniti Šild.  

Foto: Action Images


tagovi

David SilvaLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara