Poslednji četvrtfinalista, Gengan ili Lion?

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.02.19. | 12:47

Domaćin opasan samo u kupu, ali gosti su daleko kvalitetniji

Dižon, Orlean, Nant, Kaen, PSŽ, Vitre i Ren obezbedili su u protekla dva dana mesto u četvrtfinalu kupa Francuske, a ostalo je da saznamo ime poslednjeg učesnika završne faze ovog takmičenja. Gengan večeras dočekuje Lion, što će biti jedan od tri prvoligaška susreta u ovoj rundi takmičenja. Kada je u pitanju prvenstvo, domaćin je u velikim problemima i poslednji je na tabeli, dok je Olimpik na trećem mestu sa čak tri puta više osvojenih bodova od svog rivala. U Ligi 1 Lion je kao gost pobedio Gengan sa 4:2.

Od 3. prvenstvenog kola su crveno-crni sa fenjerom u ruci, iako su nedavno uspeli da ostvare dve poebde zaredom. Nakon toga ponovo je usledio niu od tri poraza i to bez postignutog gola. Sent Etjen i Rems su ih savladali na domaćem terenu sa po 1:0, dok su na gostovanju PSŽ-u doživeli pravi debakl sa 9:0. Posebna priča su nastupi Gengana u Liga kupu, gde je eliminisao čak četiri prvoligaša, među kojima je i Pari Sen Žermen. Igraće za trofej protiv Strazbura, a pre toga želi i u Kupu da pokuša da izbaci veliki Lion.

Izabrane vesti

Što se tiče Lavova, oni su iz Liga kupa ispali u četvrtfinalu i to im je jedini poraz u poslednjih deset utakmica, a nakon njega su u seriji od šest mečeva u kojima nisu izgubili. Od toga su četiri pobede u prethodna četiri duela i jednu su ostvarili u Kupu protiv Amijena. Istog rivala su savladali i u prvenstvu samo nekoliko dana posle toga, takođe u gostima. Ipak, najvredniji trijumf je onaj iz prošlog kola kada su lidera i aktuelnog prvaka PSŽ savladali sa 2:1 posle preokreta. Sigurno su sada u taboru Liona prepuni samopouzdanja i bili bi veliko iznenađenje ako bi im se Gengan izmigoljio.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 21:00 5032 FRA K Guingamp - Olympique Lyon ki 2 1,60
Ukupna kvota1,60

KUP FRANCUSKE - OSMINA FINALA

Četvrtak
21.00: (5,80) Gengan (3,90) Lion (1,60)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

sportsko klađenjeKup Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara