"Ključni momenat sa 24 časa Le Mana"
"Ključni momenat sa 24 časa Le Mana"

Poslednjih pet minuta rešilo 24 sata Le Mana!

Vreme čitanja: 1min | sre. 22.06.16. | 11:55

Kozuki Nakađama zbog kvara na "tojoti" u poslednjem krugu lišio japanski tim dugo željene lente sa Le Mana

Ključni momenat sa 24 časa Le Mana

Na 84. izdanju legendarne trke 24 sata Le Mana tek u poslednjih pet minuta rešena je drama u kojoj je  Poršeova posada otrgla svoje parče slave od do tog momenta vodeće ekipe Tojote.

Izabrane vesti

Roman DumaMark Lib i Nil Đani, doneli su drugu pobedu zaredom nemačkoj ekipi i to u poslednjem krugu trke. Sve to izazvalo je buru na tribinama na kojima se nalazilo 250.000 gledalaca. Naime na ciljnom pravcu zaustavilo se Tojotino vozilo kojim je upravljao Kozuki Nakađama. Tako je završen pohod japanskog tima koji je istini za volju vodio veći deo trke, ali sreća je ovog puta bila na nemačkoj strani.

Nakađamina posada nije uspela da izveze do cilja, pa je Tojota izvisila za željno očekivani najviši plasman. Drugo mesto na 24 sata Le Mana zauzela je druga posada  Tojote koju su činili Majk KonvejStefan Sarazan i Kamui Kobajaši. Trećeplasirani tim na prestižnoj trci je Audi, za koga su vozili Oliver DžarvisLukas de Grasi Loik Duval

Ocena je da je ovogodišnje izdanje legendarne trke definitivno takmičarski najuzbudljivije u dužem vremenskom periodu pošto je na kraju pobednika i drugoplasiranog delilo nešto manje od osam minuta.

 (FOTO: Action Images)


tagovi

TojotaPoršeAudi24 sata Le Mana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara