"Fabricio Ravaneli"
"Fabricio Ravaneli"

Povratak Belog pera: Fabricio Ravaneli novi trener Ajačija!

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.06.13. | 11:28

Francuski prvoligaš angažovao je jednog od najboljih golgetera Evrope 90-ih godina, kojem će ovo biti prvi posao na klupi nekog seniorskog tima

Fabricio RavaneliTokom devedesetih godina prošlog veka fudbalski svet gledao je mnoge velike zvezde najvažnije sporedne stvari na svetu kako na terenu svojom magijom ulepšavaju igru i stvaraju fudbalsku istoriju. Ipak, samo jedan, u moru velikana, dosta se razlikovao od ostalih. Prvo zbog toga što je imao potpuno sedu kosu već u trećoj deceniji života, a uz to bio je rasan golgeter, strašan igrač i jedan od najboljih strelaca Evrope u to vreme – Fabricio Ravaneli se vratio seniorskom fudbalu! Naravno, samo u ulozi trenera, ali čovek kojeg su zvali Belo pero je posle penzionisanja leta 2005. godine odlučio da započne trenersku karijeru, nadamo se blistavu kao što je bila igračka.

Nekadašnji reprezentativac Italije, čovek koji je sa Juventusom osvojio sve što se može osvojiti, odlučio je da svoj mandat stratega započne u Ajačiju, klubu koji je u minuloj sezoni jedva izborio opstanak u Ligi 1.

Izabrane vesti

Ovo će biti prvi posao 44-godišnjeg Italijana u seniorskom fudbalu, s obzirom da je od 2011. radio kao trener mlađih kategorija u Laciju.

Belo pero će u Ajačiju zameniti Alberta Emona, stručnjaka koji je klub doveo na ivicu ispadanja u drugu ligu, ali je na kraju nekako uspeo da obezbedi opstanak, nakon čega je i završena saradnja.

Njegov asistent na klupi biće Đampjero Ventrone, čovek koji ima pregršt iskustva koje je stekao saradnjom sa Marćelom Lipijem, tako da Ravaneli neće imati nikakvih problema da probudi Ajačio i eventualno obezbedi mesto u evrokupovima u narednih nekoliko sezona.

(FOTO: Action Images)


tagovi

AjačioEvropaFabricio RavaneliFrancuskaLiga 1Marćelo Lipi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara