"Navijači Blekpula na terenu"
"Navijači Blekpula na terenu"

Prekidaju se utakmice i u Engleskoj: Navijači Blekpula na terenu “presudili” Ojstonu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.05.15. | 15:11

Jedini zahtev – odlazak vlasnika iz kluba

Navijači Blekpula na terenuKomentarišući evidentan problem sa huliganima u Srbiji, često se razni poznavaoci i "poznavaoci" fudbalskih prilika širom sveta pozivaju na "engleski primer" i onaj već čuveni zakon po kome svako "ko kroči na teren automatski dobije šest meseci zatvora"! U susretu Blekpula i Hadersfilda na koncu sezone u Čempionšipu videli smo da se čak ni u Engleskoj zakoni ne primenjuju tako strogo. Da je slučaj kao što se u Srbiji često priča ne bi navijači Blekpula, njih oko 200 i kusur, mogli da uđu na teren i prekinu utakmicu na stadionu Blumfild Roud.

Istina, protest je protekao bez i najmanjeg znaka nasilja i to jeste velika razlika u odnosu na srpske fudbalske fanatike.

Izabrane vesti

Da se vratimo na slučaj Blekpula. Pre samog početka meča više od 2.000 pristalica tima marširalo je ulicama grada kako bi izrazilo bunt zbog selidbe Blekpula – koji je sezonu počeo sa osam registrovanih igrača (?!) – u treću ligu, odnosno načina na koji porodica Ojston već neko vreme vodi klub.
"Karl Ojston je rekao da možemo da mu ‘sudimo na kraju sezone’. Danas je dan izricanja presude. Vreme je da Ojstonima i naciji stavimo do znanja da je presuda jednoglasna – krivi ste!", naveo je portparol navijačkog udruženja Narandžasti Vizetovi.

Navijačima u odbranu – Ojstonove baš niko ne voli. Najstariji Oven, čovek koji je porodici obezbedio bogatstvo, ležao je robiju zbog silovanja (istina, on je uvek tvrdio da je nevin i da mu nameštaju neki uticajni ljudi iz sveta poltike, a dokazano je i da se makar jedna od manekenka koju je navodno silovao i posle toga viđala sa njim i uzimala novac za seks), sadašnji predsednik Karl je poznat po tome što provocira navijače neprimerenim fotografijama na društvenim mrežama…

Ali ono što navijače najviše iritira – Blekpul propada.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Oven OjstonnavijačiKarl OjstonEvropaEngleskaČempionšipBlekpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara