""
""

Projekat „Nacionalni stadion“ pada u vodu! Država obnavlja Zvezdin i Partizanov dom

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.10.16. | 09:15

Stadioni Rajko Mitić i JNA biće uređeni po najstrožim standardima Uefe

Ravno jedna godina prošla je od dana kada je nekadašnji predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić najavljivao veliki projekat po kojem bi reprezentacija Srbije dobila ultramoderni Nacionalni stadion. A pre šest i po meseci bile su otkrivene i prve karte - od toga da će novi dom Orlova imati 50.000 mesta, da će koštati 150.000.000 evra i da će biti građen u Zemunu. A danas je gotovo izvesno da će se od megalomanskih planova - odustati!

Izabrane vesti

Prema saznanjima dnevnog lista Novosti, država i Fudbalski savez Srbijje na pragu su donošenja odluke da se projekat „Nacionalni stadion“ ugasi i da se fokus usmeri ka drugim ciljevima, a to je renoviranje stadiona Crvene zvezde i Partizana!

Naime, domovi beogradskih večitih rivala dobiće novo ruho, jer će biti renovirani po najstrožim standardima Uefe, a pritom bi se utrošilo znatno manje novca od planiranih 150.000.000 evra za Nacionalni stadion. 

U državnim i organima FSS donet je zaključak da bi ovakav zaokret u planiranju mogao samo da donese dobro najvećim srpskim klubovima, ali i nacionalnim selekcijama. Jer poznato je da stadioni Rajko Mitić i JNA ne prolaze gotovo ni osnovne standarde Evropske kuće fudbala, a da su razne inspekcije nekim čudom izdavale dozvole ekipama da igraju na pomenutim terenima, pišu Novosti

Zato bi u pomoć trebalo da uskoča FIFA i UEFA i finansijski pomognu ova dva projekta, naglašava se u tekstu, a rekonstrukcija bi podrazumevala sređivanje tribina, terena, fasada, svlačionica, svečanih i novinarskih loža i mokrih čvorova. Uz to oba stadiona imaće obiman i moderan video nadzor, elektronske kapije za evidenciju ulaznica i brojanje navijača. 

Sada je samo pitanje dana kada će se sa renoviranjem početi...

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Superligastadion Rajko Mitićstadion JNASrbijaFK PartizanNacionalni stadionFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara