""
""

Proključalo u Cvajti! Crveno usijanje u Hanoveru, golgota Braunšvajga (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.05.17. | 17:21

Štutgart i Hanover nadomak direktnog plasmana u elitno društvo

Završnica sezone u nemačkoj Cvajti slobodno može da se opiše samo jednom rečenicom - “Nije za one sa slabim srcem“. Teško da je neko mogao da zamisli interesantniji scenario - u derbiju pretposlednjeg kola, Hanover je na svom terenu savladao Štutgart sa 1:0 i izjednačio se sa Švabama na samom vrhu tabele.

Izabrane vesti

Kada se na to doda i podatak da je trećeplasirani Ajntraht iz Braunšvajga pregažen i ponižen na gostovanju Arminiji u Bilefeldu (6:0) i sada zaostaje tri boda za vodećim tandemom, jasno je da su i Štutgart i Hanover maltene već ušli u Bundesligu i da u tome sada da ih spreče samo teorija i matemtika.

U poslednjem kolu Ajntraht će morati da čeka kikseve rivala, a ujedno i da se nadaje golova, pošto upravo ova stavka odlučuje u slučaju da ekipe imaju isti broj bodova. Realniji scenario je da Ajntraht, koji je osigurao treće mesto, ide u baraž za Bundesligu.

U svakom slučaju u današnjem derbiju u Hanoveru, domaćin je opravdao ulogu blagog favorita i to kada je bilo baš, baš važno.

Ekipa Hanovera odigrala je veoma ofanzivno od prvog sudijskog zvižduka i malo je reći da je dominirala gotovo na svakom pedlju terena.

A glavna nagrada za hrabar pristup utakmici stigla je četiri minuta pre kraja prvog poluvremena. Strelac zlata vrednog gola bio je vezista Feliks Klaus. Hanover je utakmicu završio sa igračem manje jer je crveni karton zaradio Salif Sane.

Ovo je Hanoveru druga pobeda nad Štutgartom u sezoni, a prethodno su slavili i u gradu Mercedesa. Na ovaj način je Hanover je prekinuo seriju pobeda Štutgarta od pet utakmica.

Inače, debakl Braunšvajga izazvao je mnogo radosti na stadionu Niderzašen kada je zvanični spiker preko razglasa saopštio vesti.

A šta reći o stradanju Braunšvajga u Bilefeldu? Šest primljenih golova u meču koji je mogao tako mnogo da donese Ajntrahtu dobar je pokazatelj da ova ekipa nije spremna za povratak u elitu.

Rajnold Jabo delovao je kao terminator, nemorni vezista spakovao je het-trik i pokvario planove navijača tima iz Braunšvajga. 

 

 

Cvajta, 33. kolo

Minhen 1860 - Bohum 1:2 (1:1)
/Ba 34 - Koku Mlapa 31, Vejland 79/

Arminija - Ajntraht Braunšvajg 6:0 (2:0)
/Hoshajt 13ag, Berner 24, Jabo 64, 67, 76, Štaude 71/

Aue - Kajzerslautern 1:0 (0:0)
/Kvesic 59/

Hanover - Štutgart 1:0 (1:0)
/Klaus 40/

Karlsrue - Dinamo Drezden 3:4 (1:3)
/Zavada 7, 89, Krebs 90pen - Miler 12, 80, Gogija 35pen, 37/

Sankt Pauli - Grojter Firt 1:1 (0:1)
/Sobijeh 70 - Zulj 37/

Union Berlin - Hajdenhajm 0:1 (0:0)
/Grizbek 82/

Vircburger - Sandzauzen 0:1 (0:1)
/Folman 21/

Nirnberg - Fortuna 2:3 (1:1)
/Sabiri 13, Mohevald 75 - Kizeveter 27, Henings 70, Madlung 87/

(FOTO: Action Images)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara