Proradila tajna oružja, ovo je opet Milojevićeva Zvezda (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 26.09.18. | 20:24

Šampion promešao karte i lakše nego što se očekivalo prošao kroz Kruševac

Razočarala je Crvena zvezda igrom u derbiju, a Vladan Milojević je ljudski priznao da snosi odgovornost i najavio promene. Danas je to primenio u praksi i opet Zvezda liči na tim kojem je Milojević dao identitet i stil igre. Zvezdin strateg je promešao karte, promenio polovinu startne postave iz derbija za gostovanje u Kruševcu i lakše nego što se očekivalo savladao Napredak – 3:0.

Ozbiljna, kompaktna, koncentrisana i kad joj se ukaže šansa – nemilosrdna u završnici. Zvezda je teško gostovanje rešila takvim pristupom. Onako kako i igra u većem delu Milojevićevog mandata. Zatvoreni svi pristupi golu Milana Borjana i iskorišćene šanse pred protivničkim.

Izabrane vesti


NAPREDAK - CRVENA ZVEZDA 0:3
/Gobeljić 17, Simić 20, Jevtović 88/

Stadion: Mladost u Kruševcu.
Sudija: Zoran Široki. 

NAPREDAK (4-2-3-1): Nn. Petrović - Boranijašević, Veškovac, Ostojić, Ne. Petrović - Eskić (od 85. Jović), Kostić - Ndiaje, Vulić, Vukanović - Zec (od 59. Alivodić) 

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Stojković, Babić, Degenek, Gobeljić - Jovičić, Jovančić - Ben (od 90. Meleg), Ebisilio (od 83. Milić), Simić (od 76. Jevtović) - Pavkov 


Kosanovićev Napredak voli da igra protiv večitih rivala, da ih napadne, pa i da se „potuče““ sa njima kada je to potrebno. Uglavnom ne liči na autsajdera kojem je jedini cilj kako da sačuva mrežu i krade vreme kao većini superligaša. Dva puta je prethodne sezone golovima u nadoknadi vremena nanosio štetu Zvezdi i koštao je pet bodova. Zato je Milojević vrlo dobro znao šta ga danas očekuje i pripremio je ekipu za takav tip utakmice.

Promenio je čak šest startera u odnosu na derbi. Šansu su dobli „univerzalni vojnik“ Gobeljić, vraćena je poluga JovičićJovančić na sredini terena, a Ebisilio je dobio plejmejkerske ključeve tima. Simić i Pavkov su dobili šansu umesto Marina i Boaćija i još jednom pokazali da su momci na koje se mora računati. Simić je dao gol, bio opasan, ali i dekoncenstrisan u nekim završnim napadima. Pavkov je uradio mnogo korisnih stvari za tim, dobio većinu duela i doveo na rub nervnog sloma iskusnog Dušana Veškovca koji mu ništa nije mogao u duel igri.

Napredak je visokim presingom i agresivnom igrom na loptu sprečio Zvezdu da igra u prvih 15 minuta meča. Imao je i neke opasne napade u kojima je izostala završnica, ali se muški isprsio pred Zvezdom. I odmah nagovestio da će ovo biti „prljava“ utakmica sa mnogo duela i borbe. Milojevićeva večerašnja formacija sa više ratničkim, a menje umetničkim karakterom je savršeno bila spremna za takav meč. Posle 15 minuta igre je anesterizala Napretkove napade, a onda blickrigom nokautirala rivala koji se tek pred kraj utakmice oporavio od takvog udarca i počeo da preti konkretnije.

Utakmicu je odblokirao spektakularan gol Marka Gobeljića u 17. minutu. On kada ga da, baš ga da! Posle onog slaloma protiv Čuke, večeras je brutalnim udarcem sa 20 i kusur metara postigao jedan od golova koji će konkurisati za najlepši u sezoni. Još se domaći šok i slavlje gostiju nisu ni smirili, a na semaforu je bilo 0:2! Benov sjajan pas je kao mačem probušio odbranu Napretka i lansirao Simića po levom krilu. Brzonogi vezista je bio previše iskosa za čist šut i očekivalo se da proigra Pavkova na petercu. Ali iznenadio je snažnim udarcem iz teške pozicije i pogodio kroz noge golmana Petrovića.

A kada ova Crvena zvezda povede 2:0, onda ni mnogo jače ekipe od Napretka ne mogu da to nadoknade. Gosti su čak i prepustili posed lopte Napretku u prvom poluvremenu, ali mu nisu dali šansu da zapreti. Svi napadi Čarapana su se odbijali od tandema JovičićJovančić i poslednje linije koja bi kupila ono što prođe pored njih dvojice. A istovremeno je Zvezda preko agilnog Bena pretila da u svakom kontranapadu opet nađe rupu u Napretkovoj odbrani.

Probudio se Napredak u drugom poluvremenu, ali smo više gledali tuču nego fudbal. Onu tuču na granici faulova i kartona koja je više odgovarala Zvezdi nego frustriranom domaćinu. Borjan se u 50. minutu provukao sa žutim kartonom kada je nehotično igrao rukom van šesnaesterca.  

Domaćin je na kraju svim silama krenuo napred, imao prečku Eskića, ali umesto da postigne gol, primio je još jedan. Još jedan Milojevičev džoker se pokazao kao tajno oružje. Rezervista Milan Jevtović je iz slobodnjaka sa 20 metara stavio tačku na rutinsku pobedu u Kruševcu.

Ubedljivo, ne baš dopadljivo, pre svega -  rutinski. To je ona Milojevićeva Zvezda... Kada sve drži pod kontrolom. 

(FOTO: Star sport)


tagovi

Milan Jevtovićveljko simićMarko Gobeljić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara