""
""

Protiv Barse sa slomljenim prstom, pa na operaciju: Valensija bez Guedeša do Božića

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.11.17. | 12:54

Narednih pet utakmica trener Marselinjo ne može da računa na sjajnog Portugalca

Valensija je izdržala, ostala je neporažena i u sudaru sa liderom, ali je posle meča sa Barselonom izgubila jednog od svojih ponajboljih igrača - Gonsala Guedeša.

Portugalski krilni vezista, koji je prodorima po krilu mučio odbranu Katalonaca, uverivši navijače da od početka sezone igra u sjajnoj formi, biće danas podvrgnut operaciji. Njemu će lekari hirurškim putem sanirati problem na desnom stopalu, pošto je potvrđena naprslila na jednom od pristiju. Sam Guedeš i stručni štab Valensije znali su i pre ovog susreta o čemu je reč, ali su želeli da Portugalac bude na raspolaganju za derbi Primere, međutim, bolovi su takvi da zahtevaju lekarsku intervenciju.

Izabrane vesti

To znači da se Gonsalo Guedeš neće vraćati na teren do kraja kalendarske godine. U tom periodu Slepi miševi igraju pet utakmica. Najpre u sredu revanš Kupa kralja sa Saragosom (dobili prvi meč 2:0), a potom ih do odlaska na mini-pauzu čekaju dueli sa Hetafeom i Eibarom u gostima, a Seltom i Viljarealom na Mestalji.

Kako je predviđeni period oporavka tri do četiri sedmice, pretpostavlja se da će trener Marselinjo imati sjajno krilo na raspolaganju u prvom takmičarskom susretu u 2018, 7. januara protiv Đirone.

Gonsalo Guedeš će u sredu proslaviti 21. rođendan, a ove sezone je kao pozajmljen igrač PSŽ-a dao tri i namestio pet golova, jedan je od najzaslužnjih za procvat Valensije posle dugo vremena.

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaGonsalo GedesPrimeraŠpanijaValensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara