""
""

Radonjić: Nadam se da će nam navijači pomoći da ostvarimo zajednički cilj!

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.04.14. | 15:30

I Katić i Radenović biće u sastavu za meč sa Cibonom

Još nešto više od 24 časa ostalo je do susreta Crvene zvezde i Cibone u okršaju koji će otvoriti ovogodišnji Fajnal for ABA lige. Na konferenciji za medije u pres centru Kombank arene prisutnim novinarima obratili su se kapiteni i trener oba kluba, a šef struke crveno-belih, Dejan Radonjić dao je svoje viđenje predstojećeg meča.
"Sistem takmičenja je takav da nas još samo 40 minuta deli od mesta u Evroligi. Sve ovo što smo igrali u ligaškom delu je jedna priča, a trenutnu situaciju treba sagledati na drugačiji način. Sa Cibonom smo ove sezone već odigrali dva meča, a za treći i odlučujući moraćemo da ostavimo po strani činjenicu da smo ih dva puta dobili. Oni su napravili odličan rezultat, pokazali su protiv najjačih ekipa da mogu da igraju dobru košarku, nebitno da li igrali na strani ili kod kuće. Na veoma dobar način rešavali su mečeve protiv favorita, što znači da mogu da odu i korak dalje. Ekipa Marko Simonovića im je kompaktna, naravno ističe se Dario Šarić, ali nije samo on tu. Tu su još i Planinić, Kus, Blesingejm..., koji su igrali i na mnogo višem nivou", rekao je Radonjić, a zatim nastavio:
"Mi moramo da prepoznamo momenat u kojem se nalazimo i odigramo meč u gde ćemo moći da iskontrolišemo dešavanja na terenu i obezbedimo mesto u Evroligi. Ovu priliku iskoristio bih i da pozovem navijače da dođu u što većem broju, da zajedničkim snagama savladamo Cibonu i obezbedimo Evroligu".

Što se tiče zdravstvenog biltena, crnogorski strateg ističe da je veoma dobar, a očekuje se da će i Katić i Radenović biti u rosteru.
"Njihovo zdravstveno stanje je mnogo bolje nego prethodnih dana. Treba očekivati da budu u timu i zasad tako stvari stoje".

Izabrane vesti

Podsetimo, Dejan Radonjić je nedavno proglašen i za najboljeg trenera Jadranske lige.
"To je velika čast za mene. Jer je to priznanje za veliku posvećenost i uloženu energiju, trud u realizaciju kompletne sezone. Za mene ova nagrada predstavlja veliku motivaciju da nastavim sa još boljim radom u nastavku karijere". 

Kapiten Crvene zvezde Marko Simonović smatra da je pred kompletnim timom veliki izazov.
"Svi u ovaj Fajnal for ulazimo sa velikim očekivanjima. Po mom mišljenju, nema favorita za osvajanje prstena. Jer igra se samo jedna utakmica, u kojoj svako može odneti pobedu. Mi jesmo u ligašom delu pokazali najviše, igrali konstantno, ali na ovakvim turnirima nema favoritima. Nadam se da ćemo dobrom odbranom, sa dosta kontranapada uspeti da ostvarimo svoj cilj. Ovom prilikom pozivam i navijače da nas podrže. Jer ova utakmica biće skroz drugačija od svih u dosadašnjem delu sezone", zaključio je on.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SrbijaSlaven RimacMarko SimonovićMarin RozićJadranska ligafajnal-forEvropaDejan RadonjićFK Crvena zvezdaCibona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara