"Dejan Radonjić"
"Dejan Radonjić"

Radonjić rame uz rame s legendama: Do Žeravice ima još da „guli“, sledeći su Lučić i Đorđević!

Vreme čitanja: 1min | sre. 08.04.15. | 10:36

Strateg crveno-belih ima 69,4 odsto uspešnosti...

Dejan Radonjić

Proslavio je Dejan Radonjić veliki jubilej na klupi Crvene zvezde posle pobede nad Metalcem u derbiju drugog kola Superlige Srbije, kada je došao na „kotu“ od 100 pobeda u svim takmičenjima. Ovaj uspeh dodatno dobija na značaju kada se u obzir uzme da gotovo nijedan trener u novijoj istoriji kluba s Malog Kalemegdana nije na funkciji ostao duže od jedne sezone!

Izabrane vesti

Crnogorskom stručnjaku ovo je druga puna sezona u Crvenoj zvezdi, a načeo je i treću kada je pred početak Fajnal fora 2013. godine zamenio Vladu Vukoičića i započeo svoj put ka zvezdama.

On je do sada zabeležio 27 pobeda u domaćem šampionatu i plej-ofu, šest u Kupu Radivoja Koraća, 47 u ABA ligi i 20 u evrokupovima, na ukupno 144 odigrane utakmice i ima 69,4 odsto procenat uspešnosti. 

To je Dejana Radonjića svrstalo u društvo najvećih trenerskih legendi Crvene zvezde, a trenutno se nalazi na poziciji broj šest. Prema podacima do kojih je došao dnevni sportski list Sport, najviše pobeda u istoriji crveno-belih ima Ranko Žeravica, koji je ostvario 167 trijumfa na 272 utakmice. Iza njega je čuveni Nebojša Popović, sa 155 uspešnih utakmica, Milan Bjegojević je upisao 142 pobede, Vladislav Lučić je uknjižio 108, a Bratislav Đorđević 104 trijumfa. 

Dakle, Radonjić bi eventualnim uspehom u plej-ofu Jadranske lige mogao već da prestigne Đorđevića

(FOTO: MN Press)


tagovi

Vladislav LučićSrbijaRanko ŽeravicaNebojša PopovićJadranska ligaEvroligaDejan RadonjićFK Crvena zvezdaBratislav Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara