""
""

Raport iz Grčke: Crveno-bele boje promenile su Panatinaikos!

Vreme čitanja: 3min | pet. 11.03.16. | 10:59

Novinar uglednih grčkih sajtova Sport 24 i Evroliga Grčka, Aleksandros Trigas, pisao je za MOZZART Sport o velikom zaokretu koji je PAO napravio nakon poraza od Crvene zvezde i Olimpijakosa, kvalitetu novih pojačanja, ali i detaljima koji bi mogli da presude meč...

Košarkaši Crvene zvezde dočekaće u petak uveče (20.00, TV Sportklub) Panatinaikos u krcatoj Kombank Areni, u evroligaškom duelu koji bi pobednika vrlo lako mogao da lansira na treće mesto Grupe E Top 16 faze. Tim Dejana Radonjića uzda se u snagu zajedništva i podršku armije navijača, kojih će u najvećoj balkanskoj dvorani biti oko 20.000, dok se Zeleni nadaju da će na talasu izvanredne forme srušiti Zvezdinu tvrđavu i tako izdejstvovati veliku, možda i najvažniju pobedu na strani. 

Izabrane vesti

(KVOTE ZA MEČ POGLEDAJTE OVDE)

Kako je Panatinaikos napravio veliki zaokret u razmišljanju i probudio pobednički mentalitet, šta je presudilo da Zeleni dovedu tri velika pojačanja i tome kako su porazi od Crvene zvezde i Olimpijakosa uticali na ekipu Aleksandra Đorđevića pitali smo Aleksandrosa Trigasagrčkog novinara uglednih sajtova Sport 24 i Evroliga Grčka, koji je poslao svoj raport iz Atine pred veliki duel.
"Panatinaikos se nalazi u najboljoj formi od početka sezone, a nakon pet evroligaških pobeda u nizu, samopouzdanje u ekipi je još više. Poraz od Crvene zvezde, ali i neuspeh protiv Olimpijakosa nekoliko dana kasnije promenili su radnu etiku u klubu, razmišljanja i mentalitet. Panatinaikos je postao jak tim.

Raduljica pred Zvezdu: Navikli smo na galamu, to može da nam pomogne u Areni

Zeleni su prošli kroz jedan težak period, u kojem su promenili koncepciju rostera, dodali su nekoliko vrlo važnih i jakih pojačanja. Pravili su pametne poteze, jer su timu nedostajali atletski dominantni i agresivni košarkaši na obe polovine terena. To su glavni razlozi zbog kojih je Panatinaikos bio u lošoj formi u prethodnom delu sezone, a zbog povreda trener Aleksandar Đorđević mogao je da koristi svega osam do devet igrača u rotaciji. Samim tim, umor je sustigao ekipu i bio svakodnevnica za sastav u OAKA Areni.

Ali, nakon utakmice sa Olimpijakosom, sve sve se promenilo. Prvi čovek kluba, Dimitris Janakopulos uzeo je stvar u svoje ruke i ubrizgao finansijsku injekciju koja je osvežila tim. Nije imao ni najmanji problem da „slomi“ Markeza Hejnsa i njegov jak ugovor sa Dinamo Sasarijem, ali i da uloži torbu punu novca u Eliota Vilijamsa. Na sve to Panatinaikos je potpisao i Vinsa Hantera kako bi trener Đorđević dobio još jednog kvalitetnog niskog centra i pravu konkurenciju Džejmsu Gistu.

Selektor Đorđević sipa pohvale: Zvezda je timčina! Najviše se plašim Srba!

Od prvog trenutka kada su kročili na teren Hejns i Vilijams, a posebno pridošlica iz NBA lige, pomogli su Panatinaikosu i u saigračima probudili pobednički mentalitet, koji je sve vreme čučao u njima. PAO igra daleko bolju košarku, ekipa je dobila na kreativnosti u napadu, kretnje u napadu su gotovo savršene, a samim tim podignuta je i lestvica u defanzivnoj liniji. Ono što je Panatinaikosu potrebnu sada jeste još jedna velika pobeda na strani, posebno na „neprijateljskoj“ teritoriji, kao što je Kombank Arena.

Trener Đorđević i dobar deo igračkog kadra od ranije znaju kakva atmosfera vlada u srpskoj Areni, što bi mogla da bude prednost u odnosu na neke druge rivale koji su padali pod naletom Crvene zvezde. Upravo ovaj momenat mogao bi da bude i presudan u nameri Zelenih da dođu do pobede, a ovaj sastav je već pokazao da pod vođstvom Aleksandra Đorđevića ume da smisli prave ideje u rešavanju ključnih utakmica.

Ono što svima treba da bude u podsvesti je sledeće - ako Eliot Vilijams uspe da se navikne na vatrenu atmosferu u Areni i bude bio raspoložen za igru, biće još jednom vođa Panatinaikosa. Vilijams se već dokazao kao igrač top klase, a njegov kvalitet i smisao za igru vodili su Panatinaikos do nekoliko važnih pobeda u ovom kratkom vremenskom periodu.

Sve je stvar kvantiteta".

MOZZART Sport pratite i na našoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: paobc.gr / V. Stolis)


tagovi

Sport 24Saša PavlovićPanatinaikosMiroslav RaduljicaEvroligaEliot VilijamsFK Crvena zvezdaAleksandros TrigasAleksandar Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara