""
""

Raskid ljubavi: Red Bul završva vezu sa Kvjatom!

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.07.16. | 09:32

Ekipa Ditriha Matešica ima sve manje strpljenja za Danila Kvjata koji će na kraju ove sezone najverovatnije napustiti Toro Roso pošto se nije uklopio u sredinu u kojoj prema ruskoj štampi vlada veliki uticaj Karlosa Sajnca

Ruskim sportistima ovo leto nikako nije naklonjeno. Danil Kvjat doduše ne spada u grupu otpisanih za Olimpijske igre, ali će po ruskim medijima najverovatnije biti otpisan za najbrži cirkus. Naime, uprava iz Milton Kinsa prema navodima ruskih medija najverovatnije neće produžiti saradnju sa Kvjatom. Da podsetimo, Rus je prekomandovan iz Red Bula u Toro Roso, što je bilo direktno delo kojim je ekipa Ditriha Matešica želela da ga uozbilji računajući da će on ujedno unaprediti i Karlosa Sajnca.

Izabrane vesti

Ništa od svega toga Kvjat nije postigao, ali je evidentno da je ekipa profitirala jedino od premeštanja Maksa Verstapena u redove Red Bula. S druge strane, Kvjatovi nastupi u Toro Rosu nisu ostavili baš neki naročit utisak na čelnike Red Bula koji sada razmišljaju kako će se otarasiti ruskog vozača.

Kada je reč o Maksu Verstapenu, on je uspeo da zabeleži pobedu na VN Španije. Najbolji Kvjatov plasman bio je 10. mesto na VN Velike Britanije, pa su šanse za njegov opstanak u ekipi sve tanje i tanje. Ipak, sa druge strane Kvjat idalje ne uspeva da ostavi bolji utisak u odnosu na Karlosa Sajnca.

Ruski mediji zato sa posebnom pažnjom ističu kako se pouzdano zna da se Red Bul nadao da će povratak u Toro Roso i psihički pritisak u vezi sa tim presudno uticati na Kvjata. Kako do toga nije došlo oni tvrde da će Ditrih Matešic i Red Bul potražiti novog vozača, odnosno da se za to mesto već sprema Pire Galsli.  

(FOTO: Action Images)


tagovi

Red BulKarlos SajncFormula 1Ditrih MatešicDanil Kvjat

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara