""
""

Razvija se barjak 49. Srbija relija

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.09.16. | 12:05

Rabrenović i kompanija u žestokoj međunarodnoj konkurenciji na užičkim drumovima biju najveći reli boj u sezoni

Pozornica je postavljena! Povratka nema, a i ne treba da ga bude jer pred nama je 49. Srbija reli. Zanimljivo je da ove godine po 49. put statuje prestižna trka, a da je uoči starta prijavu podnelo čak 50 posada. Tako ispada da će ove sezone startovati tačno onoliko posada, koliko će najmasopvniji srpski reli spektrakl imati izdanja  naredne godine u jubilarnom susretu majstora volana!

Izabrane vesti

Naravno, pored najoštrijih srpskih majstora asfalta i makadama prolazak ispod startne zastavice najavili su i takmičari iz Bugarske, Emirata, Slovačke, Slovenije i Rumunije. Na Srbija reliju pojaviće se Rašid Alketbi iz Emirata, koji kreće u pohod na ovogodišnju titulu u evropskoj konkurenciji. Zaista, na pretstojećem takmičenju, ljubitelji sportskog automobilizma će imati mnogo toga da vide. Izdvajamo zato ime slovačkog takmičara, Maječeka koji je poznat po bravuroznim, ali rizičnim vožnjama svoje „ford fijeste r5“. Na startu ćemo videti i Danijela Popova u „pežou 208 r2“, zatim Antona Titova za volanom „sitroena ds 3“. Ko misli da je reli sport samo muško takmičenje, toga ćemo u ovoj rubrici debelo razočarati, jer moćne takmičare već izjeda radoznalost po pitanju mogućnosti ženske posade koju čine Dijana Stojanova i Ivanela Ivanova...

I tako, zaista ovi redovi nisu kadri da prime sva imena takmičarskih posada koje će s istom željom statovati na 49. Srbija reliju. Ipak kažemo da će i naši momci doći veoma dobro opremljeni za borbu sa inostranim kolegama.

Barjak srpskih reli samuraja nosi stari znanac užičkih drumova, Vladica Rabrenović. On će u svom „reno kliju r3“ pokušati da valjano prašinom zaspe inostrane takmace. Neće biti lako Vladici, ali napominjemo da Srbija ima i italiana sa našom licencom. Ime mu je Đanluka Roko, pa on prvi put ove sezone izlazi na stazu koja se ne zaboravlja.

Pratićemo i učinak Nenada Vićentića, ali i povratak starih asova, Dejana Ilića Dzeninksa i Željka Milutinovića. Podsećanja radi Milutinovića su ove sezone češće viđali slovenački i hrvatski drumovi, ali evo, Valjevac se ipak našao na našem najvećem reli zboru.

Na kraju, dobro je da kažemo da nam stižu i Slovenci u Škodinim vozilima. Na daleko poznati Rok Jerkič pržiće drumove „felicijom kit- kar“, a Matjaž Mihevc do dobrog plasmana pokušava da dođe uz „fabiju 1.4“.

(FOTO: Printscreen)


tagovi

Vladiva RabrenovićSrbija reliSrbijaSAKSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara