Repriza, ali tvrđa

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.02.19. | 09:42

Benfika i Sporting sastaju se u okviru prvog meča polufinala kupa, samo tri dana posle obračuna u šampionatu (21.45)

Derbi za derbijem. Benfika i Sporting sastali su se u nedelju u prvenstvenoj utakmici i taj okršaj na stadionu Žoze Alvalade okončan je pobedom Orlova od 4:2. Nikad nije lako igrati sa istim rivalom u ovako kratkom periodu, a posebno je komplikovano kada su u pitanju gradski rivali jer takvi dvoboji uvek nose dodatnu motivaciju i psihološki pritisak. Ipak, ishod ovog poslednjeg jasan je nagoveštaj onoga što bi trebalo da se dogodi u prvom polufinalu portugalskog kupa (21.45).

Lavovi su nedavno osvojili Liga kup (tačnije, odbranili su taj trofej), ali u kupu nisu slavili od sezone 2014/2015. S druge strane, Benfika je apsolutni rekorder u ovom takmičenju, koje je osvajala u 26 navrata (poslednji put 2017), no najviše problema u njemu zadavale su joj upravo komšije. Tako je Sportingu pripao njihov prethodni dvoboj u Kupu (istina, posle produžetaka), odigran krajem novembra 2015, a rival je taj meč završio sa dva igrača manje.

Izabrane vesti

Poslednjih sezona njihovi susreti uglavnom su bili tvrdi i na njima često nije bilo pobednika, te ni sada ne očekujemo više od dva pogotka, uprkos nedeljnom "rafalu". U redovima domaćih na spisku povređenih su srpski internacionalac Ljubomir Fejsa i Brazilac Žonas, dok trener Sportinga Marcel Kajzer neće moći da računa na Žeremija Matjea, Markosa Akunju i Rodriga Batalju.

Benfika je izuzetno sigurna pred svojim navijačima, dok rival često ima problema na strani, pa ćemo se usuditi da joj damo malu prednost - uostalom, i samopouzdanje je uz crveno-bele.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 21:45 4161 POR K Benfica - Sporting ug 0-2 1,76
Ukupna kvota1,76

PORTUGALIJA, KUP - POLUFINALE, PRVI MEČEVI

Sreda
21.45: (1,75) Benfika (3,40) Sporting (4,70)

Utorak 26.2.
Porto - Braga

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Kup Portugalasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara