""
""

Rešen posao na Enfildu: Klopovo novo pojačanje je Žoel Matip (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pon. 15.02.16. | 15:32

U Gelzenkirhenu potvrdili da njihov igrač na leto oblači dres Redsa

Konačno je i zvanično potvrđeno. Nakon što je doveo Marka Grujića iz Crvene zvezde i Stivena Kokera iz KPR-a, Jirgen Klop je obezbedio još jedno pojačanje na Enfildu za narednu sezonu. U pitanju je dugogodišnji defanzivac Šalkea Žoel Matip, koji će se po isteku ugovora na Feltins areni zadužiti dres slavnih Redsa.

Izabrane vesti

Da je sve dogovoreno potvrdili su i čelnici kluba iz Gelzenkirhena, ali i sam Matip.
"Još od maja prošle godine vodili smo intenzivne pregovore sa Žoelom i njegovih zastupnikom, ali je ubrzo postalo jasno da ne možemo uticati na faktore koji su bili presudni u njegovoj odluci", rekao je generalni direktor Šalkea Horst Helt.

Matip je u Gelzenkirhen stigao sa samo devet godina, a za prvi tim je zabeležio preko 200 nastupa.
"Uvek sam rekao da ću otići iz Šalkea iz samo jednog razloga, a to je da doživim nešto novo. Iako mi nije bilo lako da donesem ovu odluku, uveren sam da je pravo vreme za ovaj korak. Šalke će uvek ostati moja porodica i ponosan sam što sam igrao za ovaj veliki klub. Zato ću u narednim mesecima izvući maksimum iz sebe", rekao je Matip.

Jirgen Klop je tako počeo sa stvaranjem svog tima na Enfildu, pošto u stvaranju aktuelnog nije učestvovao. Ostaje da se vidi kome će se temperamentni Nemac zahvaliti na saradnji, ali i ko će biti nova pojačanja za narednu sezonu.

Pratite MOZZART i na zvaničnoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action images)


tagovi

Žoel MatipPremijer ligaLiverpulEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara