""
""

Romini bekovi su pravi užas, otrovni “Papu” Gomez prineo nož pod grlo Garsiji (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.11.15. | 16:48

Glupost golmana Rafaela skupo koštala Veronu, Đenovi šamar protiv Karpija, Tero junak Udinezea na Bentegodiju

Sve podseća na priču iz prethodne dve sezone. Roma je kandidat za titulu samo na startu sezone, a onda počinje da niže kikseve koji je izbacuju iz trke za titulu. Posle remija sa Bolonjom i debakla na Kamp Nou, Vučica je danas dobila šamar od kojeg obrazi opasno bride. Atalanta je ućutkala Olimpiko i pobedom od 2:0 dokazala da je jedno od najprijatnijih iznenađenja Serije A.

Izabrane vesti

Argentinski majstor AlehandroPapuGomez je bio otrov za koji Roma nije imala leka. A mogao bi da bude i dežlat Rudija Garsije kojem otkaz nikada nije bio bliži od dolaska u Romu, s obzirom da mu je trijumf nad Atalantom bio postavljen kao ultimatum.

Gomez se preporodio u Atalanti i podseća na one blistave partije iz Katanije. Inače je penicilin za Romu kojoj je četvrti put u karijeri zatresao mrežu i ona mu je omiljena mušterija. I današnja utakmica je pokazala da su bekovi rak rana Rome. Francuski defanzivac Dinj je u 40. minutu napravio ogromnu grešku kada je predao loptu u noge Gomezu, a Papu je pokazao kakav je majstor i prelepom “plasirkom” načeo Rimljane.

Sjajnu priliku za izjednačenje je propustio Pjanić kada je Ćigarini izbacio loptu sa gol linije, a potom je De Sanktis produžio nadu domaćem timu posle velike šanse Moralesa. Ipak, presudu Romi su opet potpisali Gomez i njen bek. Ovoga puta je tragičar bio desni bek Majkon. Iskusni Brazilac je bespotrebno srušio Gomeza, a “Tenk” Denis je u 82. minutu postavio konačnih 2:0 za Atalantu sa bele tačke.

Još jedno iznenađenje je viđeno na Marasiju gde je Karpi pobedio favorizovanu Đenovu koja nikako da sveže nekoliko dobrih rezultat. Nekadašnji miljenik Đenovinih navijača Marko Borijelo je najavio senzaciju Karpija koji je u prethodnih pet utakmica osvojio samo bod, a onda je još jedan veteran Kristijan Zakardo doneo Karpiju vođstvo i obezbedio mu pobedu. Darko Lazović je odigrao ceo meč za Grifone, ali se utopio u sivilo i ostavio slab utisak. 

Lud meč je viđen na Bentegodiju gde je Udineze odbeo ceo plen protiv domaćina Kjeva pobedom od 3:2, a junak je bio dvostruki strelac Tero koji je oba pogotka postigao u drugom delu igre. Oba puta je odbrana Kjeva debelo zaspala. 

Ništa bolje se nije proveo ni drugi tim iz grada Romea i Julije. Verona je  poražena na gostvanju Frozinoneu i sada je usamljena na poslednjem mestu na tabeli. Domaći tim je na Matuzi slavio 3:2, a tragičar meča je gostujući golman Rafael koji je napravio glupost u 18. minutu kada je bez ikakve potrebe udario rivala laktom. Zaradio je crveni karton, skrivio penal koji je Ćiofani pretvorio u gol i kojim je otvorio seriju golova. Potom je dodao još jedan gol, da bi Dionizi na početku drugog poluvremena otklonio sve dileme. Uspela je Verona u finišu da postigne dva gola, ali sa igračem manje nije mogla do čudesnog boda. 

SERIJA A - 14. kolo

Subota:
Torino - Bolonja 2:0 (0:0)
/Beloti 75, Vives 90+2/

Milan - Sampdorija 4:1 (2:0)
/Bonaventura 16, Nijang 38 penal, 49, Luiz Adrijano 79 - Eder 87 penal/

Nedelja:
Kjevo - Udineze 2:3 (1:1)
/Paloski 26, Ingleze 72 - Frej 42 autogol, Tero 46, 80/

Frozinone - Verona 3:2 (2:0)
/Ćiofani 20 penal, 40, Dionizi 48 - Vivijani 69, Moras 75/

 Đenova - Karpi 1:2 (1:0)
/Figueiraš 8 - Borijelo 57, Zakardo 80/

Roma - Atalanta 0:2 (0:1)
/Gomez 40, Denis 82 penal/

18.00: Empoli - Lacio
20.45: Palermo - Juventus

Ponedeljak:
19.00: Sasuolo - Fiorentina
21.00: Napoli - Inter

(FOTO: Action images)


tagovi

VeronaUdinezeSiril TeroSerija ARudi GarsijaRomaRafaelMarko BorijeloMajkonLukas DinjKristijan ZakardoKjevoItalijaHerman DenisFrozinoneEvropaĐenovaAtalantaAlehandro GomezAlberto Paloski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara