Detalj sa meča
Detalj sa meča

Ronaldo i dalje divlja, Grizman sačuvao drugo mesto - derbi golmana u Madrilenju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.04.18. | 18:02

Jan Oblak i Kejlor Navas blistali među stativama

Nije to bio najuzbudljiviji madridski derbi koji smo gledali. Ni blizu. Na talonu “samo” drugo mesto na tabeli. Nikakav motiv za osvajače. Međutim, previše su to moćni timovi da bi nam - čak i kad ne ubace u najvišu brzinu - priuštili bilo šta osim kompletnog fudbala. Kažemo kompletnog, jer danas su na stadionu “Santjago Bernabeu” najbolje poteze izvodili golmani Jan Oblak i Kejlor Navas. Ali ni oni nisu svemoćni, pa mreže nisu mirovale - 1:1 u velikom derbiju 31. koa Primere.

Obojica su poklekla u razmaku od samo četiri minuta. U 53. je Geret Bejl probio po levoj strani, a Lukas Ernandez pogrešno procenio putanju lopte i dozvolio da ona padne tačnu na nogu Kristijanu Ronaldu. A on ga - videli smo to u četvrtfinalnom okršaju sa Juventusom u Ligi šampiona - daje i kad mu padne pola metra iznad glave, kamoli tamo gde treba. Volej neodbranjiv i za Oblaka i Realovo vođstvo.

Izabrane vesti

Ujedno, Ronaldov - verovali ili ne - 20. gol na poslednjih 10 utakmica! Takođe  i 650. u karijeri ako računamo i one u reprezentaciji, pa 40. u sezoni - osmi put uzastopce.

Međutim, ni to nije bilo dovoljno da Zinedinu Zidanu podari prvu prvenstvenu pobedu nad gradskim rivalom na domaćem terenu. Tako je odlučio Antoan Grizman, koji je započeo dobru akciju sa Vitolom, a potom i bio tu sačeka loptu koju je Navas uspeo da skine sa protivničke noge. Vitolove. Ništa on nije kriv što saigrači iz poslednje linije nisu ispratili Grizmana.

I bilo je to sve od golova, iako je moglo da ih bude barem još toliko, a verovatno i mnogo više. Međutim, Navas i Oblak su rešili da nerviraju kolege iz polja. Ovaj prvi je skidao udarce Dijegu Kosti i Kokeu, Oblak - ako smo dobro izbrojali - Daniju Karvahalu, u dva navrata Ronaldu, pa i Rafaelu Varanu i u sudijskoj nadoknadi udarac Serhija Ramosa - kako mu samo ne dosadi da toliko sekira komšije? - iz slobodnog udarca.

Nisu naravno izostale ni blaže kontroverze, Real je već u 11. minutu tražio penal posle duela Dijega Godina i Tonija Krosa - već je utvrđeno da je sudija Havijer Estrada bio u pravu - dok je Vitolov juris iz 41. minuta zaustavio zbog nepostojećeg ofsajda u trenutku kad je Atletikov igrač ispred sebe imao brisan prostor.

Na kraju, ostalo je 1:1, Atletiko je ostao drugi, i dalje sa četiri boda prednosti. Čisto stvar prestiža. Ništa drugo. Sledeće sezone i jedni i drugi će zajedno u Ligu šampiona. A pre toga da probaju i da u Madrid donesu oba evropska trofeja. Real u Ligi šampiona. Atletiko u Ligi Evrope.

Primera, 31. kolo:

Petak:

La Korunja - Malaga 3:2 (1:1)
/Perez 6, Adrijan 70, 85 - Rolan 41, 73/

Subota:

Alaves - Hetafe 2:0 (0:0)
/Lagvardija 48, El Hadadi 75/

Selta - Sevilja 4:0 (1:0)
/Arana 38ag, Aspas 57, 60, 78/

Betis - Eibar 2:0 (1:0)
/Leon 21, Arbilja 50ag/

Barselona - Leganes 3:1 (2:0)
/Mesi 27, 32, 87 - El Žar 68/

Nedelja:

Levante  - Las Palmas 2:1 (1:0)
/Koke 35 - David Garsija 50/

Real Madrid - Atletiko Madrid 1:1 (0:0)
/Ronaldo 53 - Grizman 57/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Kristijano RonaldoAntoan GrizmanKejlor NavasJan Oblak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara