Ruganijeva budućnost je u Juventusu - novi ugovor i plata, ista uloga...

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.11.18. | 09:35

Stiže povišica

Danijele Rugani ostaje Juventusov štoper i u budućnosti!

Uprkos brojnim spekulacijama da bi mogao da bude ponuđen kao deo trampe Romi za Kostasa Manolasa ili Čelsiju, koji ga je želeo i letos, mladi italijanski štoper će novim ugovorom staviti tačku na sve priče i naredne godine posvetiti isključivo Staroj dami. Jedan od prvih poteza Fabija Paratićija kao novog direktora Juventusa, ako ne i prvi veliki, biće upravo vezivanje momka koga mnogi vide kao nadolazeću silu Bjankonera. 

Izabrane vesti

Naime, Paratićijevi razgovori sa Ruganijevim agentima prošli su dobro i praktično samo određeni detalji dele dve strane od postizanja zvaničnog dogovora. Ugovor će biti pojačan - vremenski i finansijski. Umesto do 2021, saradnja bi trebalo da traje do juna 2023. godine, a plata će sa postojećih 2.600.000 evra otići na čak 3.500.000 evropskih novčanica. Neto. Uz, doduše, uključene bonuse. 

Međutim, ono što se trenutno neće menjati jeste Ruganijeva uloga u timu, odnosno njegovo mesto i dalje će biti na klupi, gde čeka svoju šansu onda kada Đorđo Kjelini ili Leonardo Bonući nisu u mogućnosti da drže Juventusovu odbranu. Upravo je taj momenat bio kamen spoticanja i razlog zašto su se određene priče i pojavile u javnosti. Navodno je Rugani bio nezadovoljan tretmanom koji ima kod Maksa Alegrija, ponajviše zbog toga što je od početka sezone skupio tek 180 minuta igre kroz tri utakmice. Ali, Paratići želi da pokaže mladom štoperu da se na njega i te kako računa i zato mu dao uslove koji bi trebalo da mu umire temperament.

Podsetimo, Juventus je letos odbio sve ponude za Ruganija, a one glavne stizale su od Čelsija Mauricija Sarija, koji je za svog nekadašnjeg učenika nudio pozamašne sume novca. Juventus i Čelsi se na kraju nisu dogovorili upravo zbog novca, ali i odlaska Matije Kaldare u Milan, što je mnoge iznenadilo. 

Dok Kjelini i Bonući ne budu izašli sa terena, Rugani će zajedno s Medijem Benatijom i vremešnim Andreom Barzaljijem morati da čeka svoje vreme...

Foto: Reuters


tagovi

Danijele RuganiZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara