""
""

Rutina Reala i Barse, novo iznenađenje Slepih miševa?

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.09.17. | 10:45

Strategu Valensije Marselinu zbog povreda na raspolaganju najverovatnije neće biti Ezekijel Garaj i Gabrijel Paulista

Sinoć je Hetafe tukao Leganes (2:1), od 13.00 očekuje se da Real rutinski obavi posao protiv Levantea - iako je oslabljen izostancima Luke Modrića i Kristijana Ronalda, te najavljeno da će Zinedin Zidan promešati karte i na taj način se odužiti igračima koji su radili sa njim tokom reprezentativne pauze - a kasnije po podne očekuje nas superzanimljiv okršaj Valensija - Atletiko (16.15), a uveče i ne toliko izvesni katalonski derbi Barselona - Espanjol (20.45).

Izabrane vesti

Valensija će u jednom od derbija trećeg kola španske Primere dočekati madridski Atletiko i biće to duel ekipa koje su zasad neporažene u pomenutom takmičenju. Slepi miševi su ostavili posebno dobar utisak pošto su uoči reprezentativne pauze uspeli da osvoje veliki bod na gostovanju neprikosnovenom šampionu Evrope i Španije, madridskom Realu. I Valensija i Atletiko su upisali po pobedu i remi, a ekipa Dijega Simeonea u prošlom kolu bila je baš, baš raspucana na tradicionalno prijatnom gostovanju kod Las Palmasa – bilo je čak 5:1.

Ni jedan ni drugi trener uoči ove utakmice ne mogu da računaju na sve igrače. Strategu Valensije Marselinu zbog povreda na raspolaganju najverovatnije neće biti Ezekijel Garaj i Gabrijel Paulista, dok Dijego Simeone sigurno neće imati suspendovanog Antoana Grizmana, a povreda ramena muči Baragana.

U poslednje vreme fudbaleri Atletika lako izlaze na kraj sa Slepim miševima o čemu najbolje svedoči podatak da su vezali četiri pobede u međusobnim duelima i pritom su primili samo dva gola. Prethodnu pobedu nad Atletikom ekipa Valensije ostvarila je još u oktobru 2014. godine i to upravo na svom stadionu Mestalja. Inače, interesantno je da je na pomenuta poslednja četiri međusobna okršaja četiri puta mrežu Valensije tresao baš Grizman, a pošto on sada neće igrati, možda Valensija i ima šansu da nešto napravi. I još jedan podatak: na četiri od poslednjih pet mečeva pala su dva ili tri gola ukupno.

Tek je početak sezone, a čeka nas još jedan španski fudbalski derbi. Ovoga puta radi se o okršaju dva katalonska tima, gradska rivala, Barselone i Espanjola. Pomenuti rivali su na različite načine počeli takmičenje u Primeri ove sezone. Barselona je rutinski savladala Alaves i Betis, oba puta bilo je 2:0. Espanjol ne može da se pohvali dobrim startom. Remizirao je sa Seviljom na strani, a onda je kod kuće neprijatno iznenadio porazom od slabašnog Leganesa.

Barselona je apsolutno dominantna u međusobnim okršajima, od 166 mečeva u Primeri, dobila je čak 96 puta i kao veliki favorit ulazi u novi duel. Poslednjih pet takmičarskih derbija Barselona je slavila protiv Espanjola. I na tim utakmicama Blaugrana je primila samo dva gola. Inače, poslednji put u prvenstvenom okršaju Espanjol je savladao Barselonu u februaru 2009. godine i to baš na stadionu Nou Kamp.

Trener Ernesto Valverde za predstojeću utakmicu verovatno neće moći da računa na ubojitog urugvajskog napadača Luisa Suareza, kao ni na Rafinju. Nastup obojice je pod velikim znakom pitanja zbog problema s povredama kolena. Ni trener Espanjola nema sve igrače na raspolaganju, a takođe su razlog za to zdravstveni problemi. Neće biti dvojice igrača istog prezimena – Lopez, Adrijana i Havija, kao ni Viktora Sančeza, Oskara Duartea i Alvara Vaskeza

ŠPANIJA 1 - 3. KOLO

Petak

Leganes - Hetafe 1:2 (0:1)
/Gerero 66 - Arambari 39, Buve 84/

 


tagovi

Atletiko Madridbet analizaEspanjolEvropakladionicaLevanteReal MadridŠpanijasportsko klađenjeValensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara