Šampion Evrope pred ambisom, Kjelce opet bez braće Dušebajev

Vreme čitanja: 4min | sub. 02.03.19. | 09:01

Monpelje mora da pobedi na vrućem gostovanju u Skoplju ako želi u osminu finala rukometne Lige šampiona. Šansu vrebaju Meškov i Kristijanštad. Poljski prvak i dalje desetkovan povredama

Rasplet u Grupi A Lige šampiona. Pred poslednje kolo traži se još jedan putnik za osminu finala. Kandidati su: Monpelje, Meškov iz Bresta i Kristijanštad.

Šampion Evrope Monpelje drži sve u svojim rukama, ali će imati težak zadatak. Za šestu poziciji i plasman u prvu nokaut fazu mora da pobedi na vrućem gostovanju u Skoplju protiv Vardara. Branilac krune igra očajno ove sezone u Ligi šampiona. Četa Patrisa Kanajea nije ni bleda senka onog tima koji je protekle sezone na dominantan način stigla do krova Evrope.

Izabrane vesti

Francuski tim je doputovao u prestonicu Severne Makedonije bez MVP-a F4 Lige šampiona u Kelnu prošle sezone, Argentinca Dijega Simoneta. On nije igrao od početka sezone zbog povrede. Pre dve nedelje se vratio u tim u Kjelceu, ali se opet povredio što će biti veliki hendikep za goste.
Koji tim može da izdržei toliko dugo bez glavnog organizatora igre? To je veoma frustrirajuće za nas”, priznao je dugogodišnji trener Monpelje Kanaje.

Ono što je olakšavajuća okolnost po francuski tim je da ovaj susret malo toga donosi Vardaru. Skopski tim je sigurno treći, ne mogu da ga ugroze Rajn Nekar Leven i Vive Kjelce, ali u slučaju pobede protiv Monpeljea i poraza Vesprema u Poljskoj protiv Kjelcea, šampion Evrope iz 2017. godine bi mogao do drugog mesta u grupi.

Skoplje nije ove sezone neosvojiva tvđava kao što je bilo prethodnih godina. Barselona i Vesprem su slavili u krcatoj dvorani Jane Sandanski. I Vardar neće biti kompletan. Opet u timu neće biti crnogorskog levog beka Vuka Borozana zbog povrede. U prvom meču u Monpeljeu na startu Lige šampiona, makedonski šampion je pobedio 27:24. Gosti želi revanš. Motiv je ogroman, Francuzi ne bi još da predaju krunu.

U slučaju poraza Monpeljea, poslednji putnik u osminu finala iz Grupe A rešiće dvoboj u beloruskom Brestu gde Meškov dočekuje šampiona Švedske Kristijanštad koji sa klupe predvodi nekadašnji selektor Srbije Ljubomir Vranješ. Domaćinu odgovara i remi Frrancuza u Skoplju, dok Skandinavci mogu dalje samo ako slave u Brestu, a Monpelje izgubi. U prvom meču u Kristijanštadu, Meškov, za koji igraju srpski internacionalci Darko Đukić i Petar Đorđić, pobedio je sa 32:30.

Poljski Vive Kjelce i dalje kuburi sa povredama. Trener Talant Dušebajev i dalje ne može da računa na svoje sinove, Aleksa i Danijela koji su povređeni. Uz to, iskusni bek, kapiten tima Mihal Jurecki se povredio na meču sa Rajn Nekar Levenom pre 10 dana. Dobra vest za Kjelce je oporavak hrvatskog srednjeg beka Luke Cindrića. On će biti zvezda letnjeg prelaznog roka. Pari Sen Žermen i Barselona već su ga označili kao glavnu metu u junu, a na ruku im ide i loša finansijska situacija u redovima poljskog prvaka.

Vesprem je u sjajnoj formi, gazi sve u poslednje vreme. Sa bodom u Poljskoj bi osigurao drugo mesto u grupi. Za trenera Davida Davisa stigla je nagradu u vidu produžetka saradnje sa bogatim mađarskim timom za još godinu dana. On je stigao krajem prošle godine posle otkaza Ljubomiru Vranješu.

Barselona i Rajn Nekar Leven bi trebalo u Blaugrani da odigraju meč za publiku. Katalonci su obezbedili prvo mesto. Imaće veliki motiv da se revanširaju nemačkog vicešampionu za poraz od 35:34 u Manhajmu na startu Lige šampiona. Barselona je ubedljivo najefikasniji tim ove sezone u evro eliti. Na 13 mečeva četa Ćavija Paskvala je postigla čak 456 golova što je 35 po susretu.

Plasman u nokaut fazu obezbedili su: Vesprem, Vardar, Rajn Nekar Leven i Vive Kjelce, dok je Barselona kao pobednik grupe obezbedila direktan plasman u četvrtfinale evro elite. Iz Grupe B poznati su svi putnici u osmini finala, a to su: Seged, Flenzburg, Nant, Motor Zaporožje i Zagreb. Pari Sen Žermen je bio najbolji i plasirao se među osam najboljih ekipa Starog kontinenta. Lisabonski Sporting je pobednik baraž mečeva sa Dinamo iz Bukurešta, a poslednji putnik u osminu finala biće poznat u nedelju kada je revanš susret Silkeborg – Visla Plock. Danski tim ima +4 (26:22) iz prvog meča u Poljskoj.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 17:30 7462 Vive Kielce - Veszprem ki 2 1,75
Sub 17:30 7463 Meshkov Brest - Kristianstad IFK ki 1 1,25
Sub 17:30 7464 Vardar Pro - Montpellier h 2 (-1.5) 1,80
Sub 17:30 7465 Barcelona - R.N.Lowen up više (62.5) 1,85
Ukupna kvota7,28

LIGA ŠAMPIONA – 14. (POSLEDNJE) KOLO

Subota

GRUPA A

17.30: (1,15) Barselona (12,0) Rajn Nekar Leven (6,75)
17.30: (1,25) Meškov Brest (10,0) Kristijanštad (4,90)
17.30: (1,65) Vardar (8,00) Monpelje (2,70)
17.30: (2,45) Vive Kjelce (8,00) Vesprem (1,75)

GRUPA B

Sreda
Flenzburg – Nant 29:29 (17:17)

Nedelja
16.50: Skjern - Celje
17.00: PSŽ - Motor Zaporožje
17.00: Seged - Zagreb

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

EHF Liga šampionasportsko klađenjeRK BarselonaVespremRK KjelceRK VardarRK MonpeljeRajn Nekar Leven

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara