""
""

Samuel Eto kao tenk i u 36. godini! Vagner Lav je spasilac Alanje (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.04.17. | 16:59

Kamerunski golgeter izvukao Antaliju, dok je Brazilac najavio pobedu Alanje

Samuel Eto nema alternativu čak i u 36. godini. Uprkos tome što je bliži petoj deceniji života čuveni kamerunski golgeter ume da iznese najveće terete i Antaliju izvede na pravi put. Tim iz turske prestonice nij uspeo da izvuče tri boda na gostovanju Genčlerbirligiju (1:1), ali je i u četvrtoj uzastopnoj utakmici ostao bez poraza.

Izabrane vesti

Mada početak utakmice nije bio dobar po goste, pošto su gosti poveli već u 7. minutu preko Karabuluta, Eto je uspeo brzo da uzvrati udarac. I to posle suverenog sprinta sa gotovo polovine terena, gde je pritom na leđima izdržao nalete čak dvojice protivničkih igrača. Poput tenka je bio Eto u tim momentima, a čak ni golman Hof nije mogao mnogo, iako je imao dovoljno vremena da se namesti i pokuša da „skrati ugao“ Kameruncu.

Alanja je trećom uzastopnom pobedom u ligi pobegla daleko od opasne zone, a ponovo je heroj bio Vagner Lav. Brazilski napadač najavio je pobedu Zelenih na gostovanju Gacijantepu, ali je Alanja umalo prokockala sve ono što je uradila do 71. minuta, pošto je u domaćinu proradio veliki inat.

Gacijantep je u poslednjih pet minuta meča, uključujući i sudijsku nadoknadu, uspeo da postigne čak dva gola preko Pedrosa i Gilasa, ali je Alanja uspela da se odbrani i pritom istrpi veliki pritisak na poslednju liniju odbrane.

Ovim porazom Gacijantep je dodatno umanjio šanse za opstanak, pošto sada ima pet bodova manje od Kajzerija, prve ekipe u sigurnoj zoni.

SUPER LIG - 27. kolo

Petak:

Bursa - Karabuk 3:0 (0:0)
/Kanatsizkus 57, Jildirim 90, Ozgenc 90+4 penal/

Subota:

Genčlerbirligi - Antalija 1:1 (1:1)
/Karabulut 7 - Eto 25/

Gacijantep - Alanja 2:3 (0:1)
/Pedroso 87, Gilas 90+2 penal - Lav 22, Fernandez 68, Kandeijas 71/

18.00 Trabzon - Bešikštaš

Nedelja:

15.00 Kajzeri - Osmanli
18.00 Fenerbahče - Ahisar
18.00 Adana - Rize

Ponedeljak:

19.00 Bašakšehir - Galatasaraj
19.00 Kasimpaša - Konja

(FOTO: Printscreen)


tagovi

EvropagenčlerbirligiSamuel EtoSuper ligTurskaVagner Lov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara