"Nemanja Maksimović"
"Nemanja Maksimović"

Šanse Orlića 23 odsto: Da dobijemo naredne dve i pratimo ostale rezultate...

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.06.17. | 11:37

Nemanja Maksimović analizirao je šanse Srbije za prolazak dalje posle meča i poraza od Portugalije

Nemanja Maksimović(Od specijalnog izveštača iz Poljske)

Jesu Orlići odigrali tek jedan meč u grupi Evropskog  prvenstva za igrače do 21 godine, ali sistem takmičenja je takav, a posebno veoma jaka  grupa, da se već posle njega naziru šanse za polufinale.

Izabrane vesti

Posle poraza Srbije od Portugalije (0:2) razgovarali smo s Nemanjom Maksimovićem koji je, iako je glava bila "vruća", trezveno sagledao stvari i napravio kratku analizu meča i šansi za prolazak dalje.

Kao  što smo ranije istakli, Uefina statistika kaže da tim koji  izgubi  prvi meč na turniru ima oko 23% šansi da se plasira  u polufinale.
"Nije jednostavno komentarisati. Izgubili smo utakmicu. Prvu, možda i najvažniju na turniru. Sada su nam šanse mnogo  manje da prođemo dalje. Imamo još dva meča i moramo da se pripremimo da ih dobijemo", rekao je popularni Maksa odmah posle meča za MOZZART Sport.

MOZZART KVOTE: (1,75) Srbija (3,45) Makedonija (4,60)

Ukupan utisak  je da je naš tim promašio mnogo šansi i da je nedostajala realizacija.
"Iskreno - imali smo mnogo  šansi koje nismo iskoristili. Primili smo gol iz polušanse, nas trojica je bilo pored njega jednog. Posle drugi gol je već kontranapad, bio je kraj... Pogotovo  smo drugo  poluvreme odigrali bolje, imali dominaciju, ali nismo bili dobri u  završnici".

 Iz ove perspektive stvar je jasna...
"Šanse su umanjene, ali moramo da verujemo do kraja. Da dobijemo ove dve utakmice i pratimo rezultate".

Sledeći su Makedonci 20. jula. Možda dobra prilika da se dođe do pobede i onda sa još većim elanom napadnu moćni Španci?
"Biće nam mnogo teško, dosta smo se istrošili, ali i oni će biti  istrošeni. Nadam se da ćemo ih pobediti i vratiti kakve-takve šanse da prođemo u polufinale. Iskreno, ne znam.  Nemaš prava na kiks, i možda ovaj  kiks bude presudan. Videćemo, nadam se da neće", poručio je Maksimović koji je posle duže  pauze u Astani imao priliku da odigra zvaničan meč.

Od sledeće sezone  igraće za Valensiju. Bilo bi lepo da postane Slepi miš kao polufinalista ili finalista  Evropskog prvenstva za mlade. Ali da bi se to dogodilo, moraće da se ”pogodi“ dosta stvari.

Pre  svega, Orlići moraju da dobiju Makedoniju.

Sve vesti sa U21 Evropskog prvenstva u Poljskoj pročitajte OVDE.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Nemanja Maksimovićpoljska 2017reprezentativni fudbalSrbijaSrbija U21

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara