Seltik i Old Firm teror koji traje! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.03.18. | 14:51

I sa igračem manje šampion zadao udarac velikom rivalu na Ajbroksu - 2:3 (2:2)

Prvi put posle mnogo vremena jedan Old Firm je imao izuzetno veliki rezultatski značaj i opet ga je dobio Seltik. Vladajući šampion demonstrirao je silu i to na terenu mrskog gradskog rivala na Ajbroksu gde je slavio sa igračem manje sa 3:2 (2:2). Sami su Policajci krivi što su uprskali borbu za titulu, imali su danas sve i igru i dva puta vođstvo, i brojčanu prednost, ali nisu imali sreće.

Da je najbolji strelac Alfredo Morelos iskoristio dve strašne šanse u drugom poluvremenu verovatno bi rezultat bio drugačiji, ali je golman gostiju Skot Bejn danas bio maestralan. Posebno je nestvarno kako je mladi čuvar mreže sačuvao svoju mrežu u 87. minutu kada je Morelos gađao na prazan gol za izjednačenje, ali je desetkovani Seltik i to preživeo.

Izabrane vesti

Posle sjajnog i otvorenog početka Rendžers je lako poveo u trećem minutu preko Džoša Vindasa, ali je majstorija Toma Rogića u 11. poništila vođstvo. Rendžers je sredinom prvog dela stigao i do 2:1 preko Portugalca Danijela, ali je glupost u odbrani domaćina u samoj završnici prvog dela i majstorija Muse Dembelea vratila meč na početak.  

Derbi je odlučen sredinom drugog dela. Prvo je Hrvat Šimunović isključen zbog udaranja laktom protivnika u 57. a desetak minuta kasnije Morelos je propustio idealnu šansu da donese prednost Rendžersu. Naravno, u kontri na drugoj strani odmah je usledila kazna, a za nju se pobrinuo mladi Eduar u 69. samo dva minuta nakon što je sa klupe ušao u igru.

On je bio džoker Brendana Rodžersa čije se uvođenje isplatilo i koji je postavio konačnih 3:2.

Pobeda Seltika uvećala je prednost u odnosu na velikog rivala na devet bodova, a kako Zeleni imaju i meč manje nije realno očekivati da će puleni Grejema Murtija ni u plej-ofu moći da ih ugroze i osujete u pokušaju da se domognu sedme uzastopne titule šampiona Škotske.

Istovremeno, teror Setika u Old Firmu i dalje traje kada je reč o prvenstvenim utakmicama, pa već punih šest godina Policajci nisu osetili slast pobede.

gallery

ŠKOTSKA 1 - 30. kolo

Foto: Action Images


tagovi

Old FirmGlazgov SeltikGlazgov Rendžers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara