""
""

Sevalo u Vigu: Seltin gol više u reviji golova na Balaidosu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.04.17. | 23:01

Domaćin propustio priliku da ostvari bolji rezultat, pa će morati ozbiljno da se pomuči u revanšu kako bi izborio plasman u polufinale – 3:2

Selta je za pola koraka bliže polufinalu Lige Evope, pošto je večeras na svom Balaidosu savladala Genk u vrlo efiksnom meču (3:2). Ipak, dva postignuta pogotka daju belgijskom timu više nego realne šanse da u revanšu proba da se domogne borbe za veliko finale.

Izabrane vesti

Sastav Eduarda Berica ima za čim da žali, a pogotovo za boljim rezultatom, jer je objektivno kvalitetniji protivnik. U jednom trenutku pri rezultatu 3:1 delovalo je da bi Selta mogla do prilično ubedljivog slavlja i overe plasmana u polufinale već na svom terenu, ali je onda došlo do opuštanja i čuvanja rezultata, što se osvetilo domaćinu.

Da nije samo puki učesnik četvrtfinala Genk je pokazao u nekoliko navrata na večerašnjoj utakmici. Prvo u 10. minutu kada je Žan Pol Botijus postigao vodeći pogodak, ali su Sisto, Aspas i Guideti ekspresno postavili stvari na svoje mesto.

Ali, slab period igre nije u potpunosti demoralisao ekipu Alberta Stujvenberga, koja je očigledno svesna da nema šta da izgubi ponovo došla do svoje igre, a na kraju i vrlo dobrog rezultata. Gol velike nade za Genk postigao je Tomas Bufel u 67. minutu.

Revanš meč je zakazan za 20. april na Luminus Areni u Genku.

LIGA EVROPE – ČETVRTFINALE – PRVI MEČEVI:

Ajaks - Šalke 2:0 (1:0)
/Klasen 23pen, 53/

Anderleht - Mančester Junajted 1:1 (0:1)
/Dendonker 86, Mhitarjan 37/

Selta - Genk 3:2 (3:1)
/Sisto 15, Aspas 18, Guideti 39 - Boetijus 10, Bufel 36/

Lion - Bešiktaš 0:1 - u toku
/Babel 15/

(FOTO: Action images)


tagovi

BelgijaEvropaGenkJon GuidetiLiga EvropeSeltaTomas Bufel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara