Seviljine mete za štopera, obojica na „Đ“ - senzacija iz Hetafea ili Kaenov general

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.07.18. | 16:32

Pošto je Duje Ćaleta Car otpao, pojavile su se nove opcije

Ko će biti naslednik Klemona Lenglea u srcu Seviljine odbrane? 

Pitanje na koje se danima unazad traži odgovor uskoro bi zaista moglo da dobije završno poglavlje. Napori da se angažuje svetski vicešampiona Duje Ćaleta Car propali su zbog Marselja, sada su se na horizontu pojavila još dva imena. Senzacija iz Hetafea ili mladi Kaenov general. Radi se o Đeneu Dakonamu (26, 178cm) i Aleksanderu Đikuu (24, 182cm). 

Izabrane vesti

Prvi je je tokom protekle sezone procvetao i potpuno eksplodirao. Bio je jedno od prvih imena tima iz madridskog predgrađa i zato je na kraju izabran u idealni tim Primere na kraju sezone. Momak iz Togoa ima aktivan ugovor sa Hetafeom do juna 2023. godine i otkupnu klauzulu postavljenu na 35.000.000 evra, što Sevilja nije spremna da isplati. U Andaluziji su spremni da izdvoje tek 20.000.000 evra, plus određene bonuse. Podjednako dobro snalazi se i na poziciji desnog beka, gde je zapravo i počeo karijeru. 

Međutim, postoje dva problema. Prvi je što Hetafe odugovlači s transferom i bilo kakvim dogovorom, što je ozbiljno zasmetalo upravi Sevilje. Drugi je taj što se za Đeneov potpis interesuje i Lester Siti, koji je navodno spreman da ponudi 28.000.000 evra i zvanična ponuda trebalo bi da se pojavi na stolu do kraja nedelje.

Ukoliko bi Sevilja odustala od Đenea, Plan B je Aleksander Điku. Njegova vernost Kaenu je do juna 2021. godine i košta daleko manje, tek oko 10.000.000 evra. Zbog toga bi mogao da bude interesantniji. 

Điku je, inače, ultimativni štoper, posvećen isključivo defanzivnim zadacima, dok je Đene okrenut i ka nešto ofanzivnijoj igri, mada mu dodavanja nisu jača strana. Obojica su dobro školovani defanzivci i Sevilja neće napraviti grešku za koga god da se odluči.

Foto: Action Images


tagovi

Aleksander ĐikuĐene DakonamLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara