"Slimani i Silva"
"Slimani i Silva"

Silvina bomba čula se do Luža, Sporting nastavlja da sanja titulu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.01.15. | 20:58

Lavovi iz Lisabona bili su bolji od Eštorila (3:0) i zadržali šansu da se bore za šampionski trofej u portugalskoj Primeiri

Slimani i Silva

Zeleno-beli se ne predaju! Lisabonski Sporting ubedljivo je savladao Eštoril u 15. kolu portugalske Primeire – 3:0 i tako zadržao kakve-takve šanse da se na kraju prvenstva nađu na pobedničkom postolju, prvi put posle 12 godina. Pobedu Lavovima doneo je Adrijen Silva sa dva pogotka, a prvi se već sada nalazi među favoritima za gol sezone portugalskog šampionata!

Izabrane vesti

Mirno je bilo na početku meča, da bi u 20. minutu odjeknula bomba na stadionu Žoze Alvalade. Adrijen Silva natrčao je na odbitak posle centaršuta u šesnaestercu gostiju i sa dvadesetak metara raspalio je po lopti koja je otišla pod prečku gola Eštorila, a golman gostujućeg tima nije imao nikakve šanse.

Čuvao je Sporting gol prednosti sve do 57. minuta, kada se Islam Slimani pobrinuo da rival ni ne pomisli da može do bodova u prestonici Portugala. Posle sjajnog duplog pasa sa Nasimentom, reprezentativac Alžira rutinski je smestio loptu u mrežu protivnika i otklonio svaku sumnju po pitanju pobednika.

Do kraja, Sporting je uspeo da postigne i treći pogodak i to sa bele tačke. Precizan je bio Silva koji je svojim drugim golom postavio konačnih 3:0. Ipak, ako je išta pokvarilo utisak posle ove predstave lisabonskog velikana, onda je to bio Nani koji je u 92. minutu isključen zbog drugog žutog kartona.

Sporting sada ima 30 bodova i izbio je na treće mesto na tabeli, dok Eštoril ostaje 11. sa 18 bodova. Ekipa iz Lisabona u narednom kolu igra derbi protiv Brage, dok će njen večerašnji rival ugostiti Moreirense.

Primeira, 15. kolo:

Petak:

Belenenseš – Akademika 0:0

Subota:

Fereira – Rio Ave 1:2 (0:1)
/Lopes 79 – Mahgub 43, Moreira 50/
Maritimo – Braga 2:1 (1:1)
/Mazu 43, Galo 54 – Danilo 5/
Sporting – Eštoril 3:0 (1:0)
/Silva 20, 85, Slimani 57/
21.15 Žil Visente – Porto

Nedelja:

17.00 Boavišta – Aruka
17.00 Setubal - Moreirensa
18.00 Gimaraeš - Nasional
20.15 Penafiel - Benfika

(FOTO: Action Images)


tagovi

Sporting LisabonPortugalIslam SlimaniEvropaAdrijen Silva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara