Sjajni Skot Sinkler
Sjajni Skot Sinkler

Sinkler ne da titulu! Seltik dobio triler na Pitodriju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.12.18. | 16:50

Aberdin nije uspeo...

Iščekivao je većinski deo Škotske s nestrpljenjem ovaj božićni derbi na Pitodriju i moguću pobedu Aberdina nad velikim Seltikom, ali uzalud.

Nadali su se Škoti da bi velikan konačno mogao da padne sa liderske pozicije i da dobijemo zanimljivu trku utroje posle mnogo godina, ali kako kada Zeleni imaju fantastičnog Skota Sinklera. Fenomenalni engleski napadač postigao je het-trik i obezbedio timu Brendana Rodžersa tesan trijumf od 4:3 u sjajnoj utakmici 20. kola Premijer lige Škotske.

Izabrane vesti

Seltik ima utakmicu manje i ne bi se žalio sigurno čak i da je uzeo bod danas, ali sva tri poena potvrda su kvaliteta ekipe iz Glazgova koja već sedam godina uzastopno vlada terenima u Škotskoj. Danas su dobro počeli, Sinkler je već posle šest minuta doneo prednost gostima i delovalo je da će sve ići kao podmazano. Međutim, Aberdin se brzo vratio, a Stivi Mej sa bele tačke u 24. vratio meč na početak.

Dugo su se rivali mučili da se pomere s mrtve tačke, ali smo u finišu ipak gledali najbolji mogući fudbal i pravi triler.

Na individualni kvalitet, kao i svih ovih godina, Seltik je uspeo da još tri puta pogodi mrežu Aberdina, a pored Sinklera istakao se i rezervista iz Eduar koji je ušao s klupe i uz gol zabeležio i asistenciju.

Domaćini su uspeli u zanimljivoj završnici da smanje rezultat, ali ne i da naprave iznenađenje pa će ostati iza vodećeg tandema iz Glazgova. Raspoloženje navijača i igrača Seltika prilikom povratka kući iz Aberdina upotpunila je i informacija iz Glazgova da je Rendžers ispustio pobedu protiv Hibernijana na svom Ajbroksu u 86. minutu. Lep Božić za Zelene.

ŠKOTSKA 1 - 20. kolo

Sreda
Aberdin - Seltik 3:4 (1:1)
/Mej 24. penal, Kosgrouv 83. penal, Ferguson 90 - Sinkler 6, 76, 88, Eduar 86/  

Sent Miren - Sent Džonston 0:1 (0:0)
/Vat 89/

Dandi - Livingston 0:0

Harts - Hamilton 2:0 (0:0)
/Naismit 18, Đum 44/

Madervel - Kilmarnok 0:1 (0:1)
/Džons 40/

Rendžers - Hibernijan 1:1 (1:0)
/Morelos 25 - Mekgregor 86/

 

Foto: Reuters


tagovi

Glazgov SeltikAberdin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara