"Žiru vara Nojera"
"Žiru vara Nojera"

Marsijalov slalom i „Ž-Ž“ terapija za svetskog prvaka, Španci gaze Engleze gde ih stignu, Vilmotsova lekcija Konteu posle 15 godina (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.11.15. | 22:46

Francuzi bacili na kolena Pancere, Crvena furija rutinski slavila protiv Ostrvljana, Belgijanci posle preokreta zgazili Azure

Žiru vara Nojera

Kada atomski napad Francuske ima svoj dan, onda se crno piše svima, pa i svetskom prvaku. Francuzi su večeras bacili na korena Nemačku u prijateljskom meču 2:0 i makar malo ublažili bol zbog onog poraza u četvrtfinalu prethodnog Mundijala.

Izabrane vesti

Čak i bez problematičnog Karima Benzeme, Francuska ima paklen napad. Marsijal, Žiru i Grizman su razvlačili odbranu Pancera kako su hteli. Upravo posle jednog slaloma Marsijala u stilu Tjerija Anrija, Olivije Žiru je zatresao mrežu Nemaca, pošto mu je ostalo da samo poturi nogu i gurne loptu u mrežu. Kada se Žiru umorio, ušao je Žinjak i poklonio se na cenaršut Matuidija za konačnih 2:0. 

Španski klubovi su u poslednje vreme nemilosrdni prema engleskim, a i reprezentacija Crvene furije je večeras očitala lekciju Ostrvljanima. U prijateljskom duelu odigranom u Alikanteu, aktuelni šampion Evrope je bez većih problema savladao Englesku 2:0.

Dve utakmice u reprezentaciji - dva gola! A igra na poziciji desnog beka?! Mario Gašpar je nova zvezda španskog fudbala i tamošnje reprezentacije. Defanzivac Viljaerala je spektakualrnim pogotkom makazicama otvorio vrata pobede Crvenoj furiji. Engleze je dotukao Santi Kazorla golom u drugom poluvremenu posle lepe akcije domaćeg tima kojoj je prethodilo loše ispucavanje Džoa Harta.

U Belgiji je domaćin bio nemilosrdan prema Italijanima i preokretom slavio 3:1. Mark Vilmots je tako dočekao malu osvetu Antoniju Konteu s kojim je nekada delio megdane tokom igračke karijere. U njihovom poslednjem susretu, pre 15 godina na EP u Belgiji i Holandiji, Konte je igrao za Azure koji su sa 2:0 savladali Vilmotsove Belgijance.

Kandreva je golom za vođstvo samo razljutio moćni tim Belgije. Prvo je Fertrongen iskoristio očajnu reakciju Kjelinija odbrane Azura posle kornera. Potom je De Brujne natrčao na odbijenu loptu i poslao “žabicu” preko nemćčnog Bufona, a onda je Miči Bašuaji stavio tačku na trijumf Crvenih đavola. 

Holandije nema na EP, Vels se kvalifikovao, ali to nije smetalo Lalama da se delimično iskupe za debakl u kvalifikacijama. Na krilima nezaustavljivog dvostrukog strelca Arjena Robena su pobedili u Velsu sa 3:2. Posebno obratite pažnju na prvi gol Robena. Klasično u njegovom stilu… 

Uz dva gola Roberta Levandovskog, Poljska je slavila protiv Islanda 4:2, dok je Severna Irska minimalcem pobedila Letoniju. Uzbudljivo je bilo u Slovačkoj gde je domaćin uz dva pogotka Duriša i jedan Maka stigao do furioznih 3:0 protiv Švajcarske, ali su gosti uspeli do kraja da ublaže poraz i postignu dva gola. 


tagovi

Španijareprezentativni fudbalOlivije ŽiruNemackaMark VilmotsMario GasparItalijaHolandijaFrancuskaEvropaEngleskaBelgijaArjen RobenAntonio KonteAntoni MarsijalAndre Pjer Žinjak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara