""
""

Španci nisu imali skupljeg od Morate!

Vreme čitanja: 1min | sre. 19.07.17. | 20:47

Novi napadač Čelsija preskočio Fernanda Toresa na večnoj listi

Alvaro Morata izazvao je pravi zemljotres u Engleskoj i Španiji. Napadač Reala karijeru će nastaviti u Čelsiju uz obeštećenje od 80.000.000 evra. Londonski Plavci i Roman Abramovič tako su oborili klupski rekord kada su u pitanju transferi, ali je i Morata postao najskuplji Španac u istoriji fudbala.

Izabrane vesti

Taj rekord do sada je takođe držao jedan bivši napadač Čelsija, Fernando Tores koji je za rekordan novac - 58.5000.000 evra - došao iz Liverpula na sredini sezone 2010/11.

Zanimljivo na listi 10 najskupljih španskih fudbalera Tores je zauzeo još jedno mesto, šesto, odnosno sada sedmo i to kada je 2007. godine došao stigao iz madridskog Atletika.

Na treće mesto sada je pao Gaicka Mendijeta i njegov transfer iz Valensije u rimski Lacio u leto 2001. godine za 48.000.000 evra, a iza njega sledi Huan Mata i njegovih 44.730.000 evra za transfer iz Čelsija u Mančester Junajteda.

Na listi se još nalaze i David Vilja, Havi Martinez i Dijego Kosta, odnosno Vitolo, Ander Erera i Ćabi Alonso.

Zanimljivo odmah ispod „crte“ od 10 mesta nalazi se Sesk Fabregas i to dva puta - prilikom prelaska u Barselonu iz Arsenala, odnosno odlaska sa Nou Kampa u Čelsi.

Uostalom, pogledajte spisak 10 najskupljih Španca do večerašnje transfera Morate. 

(FOTO: Shutterstock, Action Images)


tagovi

Real MadridPrimeraLiverpulHavi MartinezGaiska Mendijetafernando toresDavid ViljaČelsiBajern MinhenAtletiko MadridAlvaro Morata

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara