Spektakl u Torinu! Totalni preokret Brazila, Rusima malo i 2:0 u setovima

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.09.18. | 19:31

Vrhunska odbojka na Svetskom prvenstvu u Italiji i Bugarskoj

Broj odbojkaša u Rusiji meri se u milionima. Svetska su velesila. I kada imate takvu bazu očekivano je da dobijate redovno, pa makar preko mreže gledali i ekipu kakva je Brazil. Rusi su vodili s 2:0 u setovima, ali je onda proradila brazilska mašina za mlevenje mesa i došlo je do preokreta - 3:2 za Brazilce (20:25, 21:25, 25:22, 25:23, 15:10).

Prva dva seta su apsolutno pripala Rusiji. Videlo se da su bolje ušli u meč, Dmitri Volkov je odlično pogađao, a pratio ga je i Dmitri Muserski.

Izabrane vesti

Međutim, nije razlika bila toliko u boljim ispucavanjima, već u boljem servisu i pre svega blokovima. Rusi su u jednom momentu imali devet poena iz bloka, a Brazilci samo jedan! Tu je bila očigledna razlika koja je stvari vukla na stranu Zbornaje.

Očekivao se odgovor Brazila - i dobili smo ga. I te kako!

Deluje da su Južnoamerikanci stabilizovali prijem pre svega u trećem setu i da je to doprinelo mirnijoj igri Brazilaca. Bruno Rezende je počeo da šalje lopte na Valasa i Fontelesa i Brazilci su počeli da se bude. Ušao je posle i tehničar Arhona i dodatno povezao redove. Proradio je i sjajni Lukas. Brazilci su imali momentum.

U četvrtom setu je bilo dosta promena u posedima, Brazil je imao inicijativu, potom je usledio period bolje igre Rusije, da bi Brazilci u samom finišu pojačali tempo i sjajnim servisima stigli do izjednačenja od 2:2 u setovima.

Drama je bila zagarantovana!

Psihološka prednost je bila na strani Brazilaca. Kako su se samo bacali i šta su sve stizali u poslednjem setu. Na talasu ogromne energije uspeli su da naprave totalni preokret. Sjajan meč. Prelomljen je sjajnim blokom Lukasa za 13.10... 

Tada je bilo jasno da su Rusi prosuli mleko. Ispustili su dobijen meč i vođstvo od 2:0 u setovima. Ovo bi moglo skupo da ih košta.

Najviše napada kod Brazilaca imao je Valas koji je smečevima osvojio 19 poena. Fonteles je dodao 13 poena, a po 10 su osvojili Daglas i Lukas.

Foto: FIVB


tagovi

Svetsko prvenstvo u odbojci 2018.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara