"Majstor: Islam Slimani"
"Majstor: Islam Slimani"

Sportingova zver iz Alžira proždrala Eštoril (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.03.16. | 21:20

Islam Slimani blistao u trijumfu lisabonskih Lavova na gostovanju (2:1)

Majstor: Islam Slimani

Daleko od toga da je bilo lako, ali je Sporting ispunio cilj i sa gostovanja u Eštorilu vratio se kući sa sva tri boda na kontu. Lisabonski Lavovi slavili su sa 2:1, pa će bar do ponedeljka uveče sedeti na vrhu portugalskog šampionata sa bodom više od gradskog rivala Benfike.

Izabrane vesti

Slavlje Sportingu je omogućio najbolji strelac ovog tima Alžirac Islam Slimani koji je sa nova dva pogotka, a ima ih čak 20 ove sezone na kontu, bio najzaslužniji za slavlje zeleno-belih.

Posebno lep bio je prvi pogodak napadača gostiju, koji je sve sam uradio, promešao odbranu Eštorila i fantastičnim udarcem smestio loptu pod prečku gola koji čuva Poljak Kišek. Ništa nije mogao čuvar mreže, šut Alžirca je bio klinički precizan.

Tačku na sjajno prvo poluvreme lisabonskog tima stavio je isti fudbaler svojim drugim golom na meču. Bio je to sjajan udarac glavom na drugoj stativi posle prodora i centaršuta Brajana Ruiza sa leve strane, pa su mnogi već posle 45 minuta Sportingu već upisali tri boda.

Ali, domaćin se nije predavao u drugom poluvremenu. Probao je Eštoril da što skuplje proda kožu i umalo je to uspeo u finišu utakmice. Posle kornera u 79. minutu lopta se odbila na nogu napadaču Leu Bonatiniju, a ovaj je iz blizine uspeo da smanji rezultat na 1:2. Ipak, domaćin nije imao snage za završni udarac pa je na kraju Sporting slavio i vratio se kući srećan sa ovog gostovanja.

PRIMEIRA LIGA - 26. KOLO

Petak

Maritimo - Boavista 0:3 (0:0)
/Karvaljo 58, Silva 73, 83/

Subota

Eštoril - Sporting 1:2 (0:2)
/Bonatini 78 - Slimani 6, 45/

21.45 Porto - Madeira

Nedelja

17.00 Aruka - Setubal
17.00 Moreirense - Akademika
17.00 Nacional - Rio Ave
19.15 Gimaraeš - Fereira
21.30 Belenenseš - Braga

Ponedeljak

21.00 Benfika - Tondela

(FOTO: Screenshot)


tagovi

Sporting LisabonPortugalIslam SlimaniEstoril

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara