Sramota... Kao deca sa odraslima

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.10.18. | 12:45

Murinjo ponovo na udaru

Mančester junajted na kolenima. Ni da opepeli. Ne prvi put. Samo, što su glasnije prozivke na račun Žozea Murinja to je Portugalac uporniji da ne udovolji zahtevima dela navijača i ostrvske javnosti da podnese ostavku. Čak ni kad mu Juventus očita lekciju posle koje će i sam priznati da su Đorđo Kjelini i Leonardo Bonući igrali toliko dobro da „mogu da predaju odbranu na Harvardu“.

Sve to bilo je dovoljno za novi talas napada na Posebnog, iz usta nekadašnji asova kluba sa Old Traforda, Pola Skolsa i Rija Ferdinanda, redovnih analitičara i zagovornika ideje da bi nešto moralo da se menja. Naročito zbog utiska da Junajted deluje jalovo. Toliko da prvaku Italije za 90 minuta utakmice Lige šampiona nije stvorio nijednu krštenu priliku.
Juventus je nadigrao Junajted na svakom delu terena. Pokazao je razliku u klasi u odnosu na Mančester. Svaka čast Dibali na načinu na koji je završio akciju za gol, svaka čast i crno-belima na izdanju u gostima protiv velikog kluba. Ne i velikog tima kakav je nekad bio“, oštar je u komentaru Pol Skols.

Izabrane vesti

Nekadšanji vezista važi za jednog od najžešćih Murinjovih kritičara, a izdanje na Teatru snova mu daje za pravo da nastavi u istom stilu.
Razlika u klasi je bila očigledna. Kad je Junajted bio u posedu lopte delovao je nervozno. Da li je Murinjo srećan zbog minimalnog poraza? Možda i jeste. Ko će znati... Mada, kad gledate kako su igrali domaćini i kakav su stav imali Murinjovi momci osećate se pomalo posramljeno. Sve oči bile su uprte u Ronalda, pričalo se dosta o njegovom povratku na Old Traford, a dozvolili su mu da ima prostora koliko hoće. Junajted se, pak, mučio da odgovori na pritisak Juvea, koji je igrao dinamično, a njegovi igrači svaki čas su izmišljali nešto novo na sredini terena“, dodao je Skols.

Jednako razočaran igrom nekadašnjeg engleskog prvaka bio je i Rio Ferdinand.
Zaličila mi je ova utakmica na prethodne dve u kojima je Junajted jurio gol zaostatka. Ako bih morao da je opišem u jednoj rečenici kazao bih da je delovalo kao da muškarci igraju protiv dečurlije. Od Mančestera se zahteva juriš, kakav morate da očekujete kad igrate pod svetlima Lige šampiona. A dobili smo letargično izdanje u prvom poluvremenu, dok su način igre, formacija i inventivnost ovog Juventusovog tima zadavali je ogromne probleme Mančesteru“, dodao je nekadašnji štoper engleske reprezentacije.

FOTO: Action images


tagovi

Pol SkolsRio Ferdinand

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara