""
""

Srpski štoper je tražena roba: Posle Selte, hoće ga i Olimpijakos

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.06.17. | 17:32

Besnik Hasi ga dobro poznaje

Jedan od srpskih fudbalera čija cena brzo raste i postaje jako tražena roba na fudbalskoj pijaci je štoper Miloš Kosanović.

Izabrane vesti

Odavno je poznato da se za defanzivca Standarda interesuje Selta, a sada iz Grčke stižu vesti da Kosanovića želi i tamošnji fudbalski vladar - Olimpijakos. “Krivac” je novi trener Besnik Hasi koji odlično poznaje kvalitete Kosanovića s obzirom da su bili rivali u Belgiji kada je hasi trenirao Anderleht.

Kosanovićeva karijera ide meteorskim usponom poslednjih godina. Srbiju je napustio 2010. godine na mala vrata kada je iz apatinske Mladosti prešao u poljsku Krakoviju. Tamo ga je namirisao tadašnji selektor malde reprezentacije Aleksandar Janković i pozvao ga među Orliće posle čega je krenuo uspon. Kosanović je u januaru 2014. godine prešao u belgijski Mehelen gde mu se posle nekoliko meseci pridružio i Janković. Posle dve odlične sezone, Kosanović je za 2.500.000 evra prešao u Standard, a interesantno je da mu se i tamo posle nekoliko meseci kao trener priključio Janković. U tom periodu je Besnik Hasi bio trener Anderlehta i mogao je da se uveri u Kosanovićeve kvalitete.

U Standardu je Srbin bio jedan od najboljih i čak zaslužio i poziv Slavoljuba Muslina u A reprezentaciju. Ali početkom prošle sezone je doživeo tešku povredu ligamenata kolena zbog koje je morao dugo da odsustvuje. U finišu sezone se vratio na teren i opet zauzeo mesto standardnog prvotimca. Pronašao je pravu formu, pa se prvo zainetersovala Selta, a sada i grčki velikan.

Za sada je sve na nivou interesovanja i raspitivanja, još se ne pominju cifre, ali ako Hasi bude insistirao na dovođenju Kosanovića, Olimpijakos ima finansijske kapacitete da mu izađe u susret.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Standard LiježŽupiler Pro ligaOlimpijakosMiloš Kosanovićmeđunarodni fudbalGrčkaBelgija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara