"Postava koje bi se svako plašio"
"Postava koje bi se svako plašio"

Šta bi bilo, kad bi bilo? Najboljih 11 igrača koji su mogli da zaigraju za Mančester, ali nisu (GRAFIKA)

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.11.14. | 09:53

Iako neki od ovih igrača nisu ni mogli da igraju zajedno, niko ne može da nam zabrani da maštamo

Postava koje bi se svako plašio

Bliži se derbi Mančestera. U čast toj utakmici ovo je prilika da se pdosetimo jedanaest igrača koji su mogli da brane boje Junajteda, samo da su se neke kockice bolje sklopile. 

Izabrane vesti

Zamislite kako bi se fudbaleri Sitija u nedelju od 14.30 snašli na terenu protiv ovakve ekipe.

Da je na golu Bufon, da su u odbrani Nesta, Pike i Humels, u sredini Fabregas i Ronaldinjo koji razigravaju Azara, Bejla, Hamesa, Širera i Benzemu, Crvenim Đavolima ne bi bilo ravnih na papiru. Naravno, ova ekipa nije u realnosti mogla da bude na okupu, pošto su se Širer i Nesta penzionisali pre nego što su se fudbalski afirmisali Hames, Bejl i Azar. Ali, da pustimo mašti na volju... 

U svakom slučaju, navijačima Sitija je sigurno drago što neće morati da se suprotstavljaju Pikeu, Nesti i Humelsu, već Rohu, Smolingu i Bleketu

Kada bi predsednik Junajteda lakše posezao za svojim novčanikom, ko zna koji od ovih asova bi branio boje Đavola. Svi sa spiska su u jednom trenutku svoje karijere bili povezivani sa Mančesterom, a neki su čak i bili članovi ovog kluba. 

Đanluiđi Bufon je 2010. godine navodno viđen u Mančesteru kako pokušava da kupi kuću, a s obzirom na to da živi u Italiji, teško da je u ovom gradu kupovao vikendicu. Naravno, njega je želeo svaki veći klub na svetu, pa ovo nimalo ne čudi.

Njegov kolega iz reprezentacije Italije Alesandro Nesta takođe je bio na meti Aleksa Fergusona, sada već davne 2002. godine, ali se legendarni trener nije dovoljno potrudio kako bi ga namamio iz Milana koji je sledećeg proleća osvojio Ligu šampiona.

Đerar Pike je bio u Mančesteru, ali je odigrao samo nekoliko mečeva u konkurenciji Vidića i Ferdinanda i nije se dokazao, pa je "vraćen" u Barselonu. Mats Humels je navodno bio na meti Đavola mnogo puta, ali izgleda da su svaki put u pitanju bili samo tračevi.

Dok je Dejvid Mojes bio trener, želeo je da dovede Fabregasa, ali mu gazde nisu dale novac za takav poduhvat.

Zanimljivo je da je Ronaldinjo priznao da je 2003. godine, pre nego što je otišao u Barsu, pregovarao sa Mančesterom, i da je bio na samo 48 sati od potpisivanja ugovora na Old Trafordu, ali ni to se nije desilo. Jer tadašnji predsenik Barselone Laporta nije uspeo da ispuni predizborno obećanje i dovede Dejvida Bekama u leto 2003. godine na Nou Kamp, pa je navijačima poklonio "utešnu nagradu" u vidu Ronaldinja. Svi znamo kakav je to izbor bio...

Doduše, samo malo kasnije je dečko po imenu Kristijano Ronaldo došao na Old Traford, tako da u tim godinama Dinjo nije nedostajao. Možda i najgori potez uprave Junajteda u prethodnoj deceniji bilo je odbijanje Hamesa Rodrigeza, kada im je ponuđen za samo pet miliona funti. 

Koliko su u nekim trenucima škrti bili vlasnici legendarnog kluba, pokazuje i činjenica da im je Roman Abramovič bukvalno "preoteo" Edena Azara iz kancelarije kada je odlazio iz Lila 2012. godine. 

Kada je u pitanju napad, opšte poznato je da je Alan Širer dva puta odbijao da pređe u Junajted, kada je ispred njih izabrao Blekburn i Njukasl. 

Takođe, prema rečima Karima Benzeme, i on je bio na meti kluba iz grada tekstilne industrije četiri godine zaredom. No, nijedan od ove dvojice nikada nije zaigrao u ovom velikanu svetskog fudbala. 

Bilo kako bilo, sa ovog spiska za Junajted nije igrao niko osim Pikea, a po svemu sudeći, nikada neće ni igrati.

No, kako smo danas u euforiji zbog nadolazećeg derbija, red je bio da se prisetimo nekih od ovih tračeva, nagađanja, ali i uistinu propalih transfera.


tagovi

Alan ŠirerAlesandro NestaĐanluiđi BufonĐerar Pike ŠakiraEngleskaEvropaPremijer ligaRonaldinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara