Žuta podmornica se radovala na Madrigalu
Žuta podmornica se radovala na Madrigalu

Sudbinu ne možeš da prevariš - Enes Unal kaznio Atletiko za dobru glumu i loš fudbal (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.03.18. | 20:25

Poraz Jorgandžija na Madrigalu

Jedan od retkih timova koji ume protiv Atletika. Viljareal. Prepustio je Jorgandžijama samo dva boda iz poslednjih pet okršaja u prvenstvu. Dao im je jedan gol. Večeras, Madriđani su im ukrali i taj drugi. Ali uhvaćeni su na delu. I surovo kažnjeni. Sudija David Fernandez bio je na strani gostiju, ali Enes Unal večeras je preuzeo pravdu u svoje ruke i sa dva gola u finišu derbija 29. kola Primere pogurao Žutu podmornicu do preokreta i pobede od 2:1.

Pravda je dakle zadovoljena: Atletiko je makijavelizam Antoana Grizmana platio sa kamatom. Uspeo je Francuz još na početku utakmicu da prevari sudiju Fernandeza, ali nije uspeo da prevari sudbinu. Odglumljen prekršaj kojim je iznudio penal za Atletiko i sebi omogućio da postigne 16. gol u 2018. godini (jedan više dao je samo Kristijano Ronaldo, dok je Lionel Mesi na istom) imao je kontra-efekat.

Izabrane vesti

Jer sve što se stekne bez naročitog truda, lako se i gubi. Umislili su gosti da su posao već završili sav posao, umislio je to valjda i sam Dijego Simeone kada je u 81. minutu iz igre izveo Grizmana, a uvek Gabija da čuva prednost.

Samo minut kasnije Alvaro Gonzalez je centrirao sa desne strane, Enes Unal je potpuno zaboravljen na petercu… Neminovno, bio je to gol.

I taman kad su Madriđani verovatno pomislili da su svoj dug prema fudbalu isplatili, došao je i taj drugi gol. I ponovo “pravednik” Unal. Još jednom sam kao duh. Jeste, sudija nije video Grizmanovo foliranje, ali vratilo se Jorgandžijama tako što oni nisu videli Enesa Unala. Dva puta.

Neće mnogo plakati u Madridu, jer svejedno su ostali na drugom mestu na tabeli, a sigurno će i u Ligu šampiona. Ali valjda su naučili lekciju: zločin se ne isplati.

U drugoj utakmici u istom terminu Celta i Malaga su odigrali prijateljsku utakmicu - 0:0. U njihovu odbranu, rezultat im zaista ne znači mnogo, ni jednima, ni drugima. Selta je ušuškana u sredini tabele, pitanje je i da li joj se ide u Ligu Evrope - još veće da li bi mogla do tamo - dok se Malaga već pomirila sa ispadanjem. Ako ništa drugo, bar je prekinula crnu seriju od sedam poraza.

Nemanja Radoja je, po ustaljenom običaju Karlosa Unzuea da rotira igrače, večeras počeo na klupi, a u igru ušao u 66. minutu.

Primera, 29. kolo:

Petak:

Levante - Eibar 2:1 (1:0)
/Rodžer 25, Boateng 64 - Čarls 63/

Subota:

Deportivo La Korunja - Las Palmas 1:1 (1:1)
/Albentosa 22 - Halilović 3/

Valensija - Alaves 3:1 (2:0)
/Rodrigo 19, Zaza 33, Lagvardija 54ag - Sobrino 49/

Sosijedad - Hetafe 1:2 (1:1)
/Vilijan Hoze 23 - Dakonam 45, Anhel 51/

Betis - Espanjol 3:0 (1:0)
/Firpo 34, Budabuz 56, Gerero 69/

Nedelja:

Leganes - Sevilja 2:1 (1:0)
/Bustinza 41, Eraso 68 - Lajun 90/

Barselona - Atletik Bilbao 2:0 (2:0)
/Alkaser 8, Mesi 30/

Selta - Malaga 0:0

Viljareal - Atletiko Madrid 2:1 (0:1)
/Unal 82, 91 - Grizman 19pen/

20.45: (1,20) Real Madrid (7,25) Đirona (12,0)

* Kvote su podložne promenama

(FOTO: Action Images)


tagovi

Antoan GrizmanEnes Unal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara